CALVARUL din Suceava putea fi evitat. Gh. Flutur s-a opus, susține șeful Colegiului Medicilor, Sorin Hîncu

Problemele la Spitalul de Urgență din Suceava n-au fost eliminate, după cum a declarat doctorul Sorin Hîncu, șeful Colegiului Medicilor din județ, care, în urma unui protest scris, a primit un telefon neplăcut de la Gheorghe Flutur.

Medicul Sorin Hîncu a reacționat, miercuri, la Realitatea Plus, după ce o asistentă de la Ambulanța Suceava a relatat că ieri, un coleg de-al său, ambulanțier șef la Câmpulung, a stat 10 ore în Ambulanță, în curtea spitalului, până să fie luat de un medic și internat.

A stat 10 ore, iar starea lui se agrava. Era un coleg asistent șef la cardiologie Câmpulung Moldovenesc. Era pozitiv. Din spusele colegei, care a stat cu el, pacientul striga să i se dea medicamente că nu mai putea de dureri. 10 ore a fost blocată ambulanța, care ar fi putut merge să-l ia pe colegul care a murit (primul cadru medical decedat conform GCS - n.r.)”, a declarat asistenta, la Realitatea Plus.

”Sunt consternat de ceea ce aud. Nu am crezut că este posibil ca la Suceava să se poată întâmpla așa ceva. Au fost acolo grave erori manageriale. A venit o nouă conducere, cu alte principii, militare, dar vedem că în continuare suntem într-o situație extrem de proastă”, a declarat Sorin Hîncu.

Telefonul lui Flutur

”Din partea Colegiului medicilor, am făcut un protest, pe care l-am trimis la presă și la DSP, înainte de a se declanșa aceată nenorocire. Am scris că personalul nu are strictul necesar pentru protecție, că nu sunt medicamente, că nu sunt proceduri. Nimeni nu ne-a răspuns. Ba, din contra, am primit atunci, a fost într-o duminică, înainte de a se declanșa acest calvar la Suceava, am primit telefon de la domnul Flutur, care mi-a spus că 'de ce am scris așa ceva', și de la directorul medical al spitalului care era foarte indignat. Iar a doua zi s-a declanșat dezastrul la Suceava!”, a declarat medicul sucevean.

Asistenta medicală de la spitalul din Suceava a mai adăugat: ”Suntem carne de tun! Noi, cei de la Ambulanță, nu știm ce să mai facem, nu știm cum să-i protejăm pe pacienți, cum să ne protejăm pe noi. Suntem disperați, supărați, indignați. Nici nu vă dați seama cum se pleacă la un caz din ăsta, când vedem colegii echipați așa, celelelte echipaje rămân plângând. Este o situație foarte critică. Plecăm la urgențe să le rezolvăm. Problema este că noi mergem, ajungem acolo în timp util, dar uite că apare problema asta, ca la colega mea, care ieri, de la ora 10:00, până la ora 20.00 abia a reușit să predea bolnavul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel