Prințul Charles spune că mașina sa funcționează cu combustibil pe bază de brânză și vin

Prințul Charles spune că mașina sa funcționează cu combustibil pe bază de brânză și vin   /   Sursă foto: Facebook Royal Family
Prințul Charles spune că mașina sa funcționează cu combustibil pe bază de brânză și vin / Sursă foto: Facebook Royal Family

Prințul Charles a dezvăluit rețeta secretă pe care o folosește pentru a-și alimenta mașina Aston Martin.

Prințul Charles al Marii Britanii a dezvăluit rețeta secretă pe care o folosește pentru a-și alimenta mașina Aston Martin. Acesta a precizat că este destul de delicioasă. Astfel, Prințul a declarat pentru BBC, într-un interviu exclusiv, că și-a transformat iubita mașină, pe care o conduce de peste cinci decenii, să funcționeze cu vin și brânză.

Aston Martin folosește un combustibil numit E85, obținut din ceea ce el descrie drept „surplus de vin alb englezesc și zer din procesul de obținere a brânzei”. E85 se referă de obicei la un amestec de combustibil de 85% bioetanol și 15% benzină fără plumb.

Bioetanolul, sau pur și simplu ‘etanolul’, este o sursă de energie regenerabilă obținută prin fermentarea componentelor zahărului și a amidonului din subprodusele vegetale. Acest lucru ar proveni de obicei din trestie de zahăr și culturi precum cerealele, dar ar putea fi produsă și folosind combinația de vin și brânză.

Prințul Charles este un activist înfocat când vine vorba de protejarea mediului înconjurător. În 2020 a început o colaborare cu designerii Vin+Omi pentru a produce o colecție de haine realizate din urzicile care creșteau în propria grădină, scrie Euronews.

Kate și William nu vor mai avea un viitor în Herefordshire. Prințul Charles s-a răzgândit

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, renunță la planurile  sale de a construi o casă în Herefordshire, scrie Daily Mail. Moșia fusese propusă anterior ca o viitoare casă pentru Kate Middleton și prințul William.

Prințul a renunțat la viziunea sa ambițioasă la aproape două decenii după ce a elaborat pentru prima dată planuri pentru această casă. Ducatul a confirmat că munca lor la proprietatea de 900 de acri s-a încheiat, chiar dacă conacul nu a fost reconstruit.

Ducatul Cornwall al prințului Charles a achiziționat moșia întinsă, dar deteriorată, în anul 2000 și, trei ani mai târziu, au început lucrările la o ambițioasă renovare de 9 milioane de lire sterline. Deși multe clădiri au fost restaurate, nu a început niciodată să se lucreze la ultima piesă a puzzle-ului, recrearea unui imens conac, demolat în anii 1950.

Consiliul Herefordshire aprobase planurile de reconstrucție în noiembrie 2004, nu după mult timp după ce prințul William a absolvit universitatea. Atunci se anunțase că prințul Charles amenaja o viitoare casă pentru prințul William în zonele de frontieră dintre Anglia și Țara Galilor, la o oră de mers cu mașina de Gloucestershire (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel