EXCLUSIV  Prime de încadrare/activare/instalare, subvenții pentru ucenici/stagiari. Rovana Plumb, anunț IMPORTANT

Rovana Plumb
Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb, a făcut un anunț extrem de important pentru toți angajtorii și toți angajații. Statul va aloca sume important, din fonduri europene, într-o mișcare fără precedent pe piața muncii din România. 

”Dăm drumul la tot ceea ce înseamnă scheme naționale pentru tot ce înseamnă populație activă, pentru cei care doresc să intre pe piața muncii și, în special, pe tineri.” este anunțul făcut de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, la DCNews LIVE. 

1.125 de lei, lunar, timp de 12 luni, pentru ucenici

1.350 de lei, lunar, pentru absolvenții de învățământ superior

În ceea ce privește proiectul pentru ucenici și stagiari, ministrul Rovana Plumb a afirmat: ”Este un ghid care se va lansa până la sfârșitul lunii septembrie. Pentru tot ceea ce înseamnă ucenicie, angajatorul va beneficia lunar, pe o perioadă de maximum 12 luni, de 1.125 de lei pentru fiecare ucenic pe care îl preia. Pentru stagii, fiecare angajator care va angaja un absolvent de învățământ superior pentru a-și face stagiatura la nivelul companiei respective, va primi lunar, pe o perioadă de maximum șase luni, 1.350 de lei. Acestea sunt subvenții și sunt în consonanță cu ceea ce ne-am propus în programul de guvernare și cu politice UE.”

Ministrul a vorbit și despre primele de încadrare și primele de instalare: 

”Dacă doresc să se angajeze la o distanță mai mare față de locul de reședință și să intre în câmpul muncii, avem schemele naționale pentru mobilitate, un alt ghid care va fi lansat până la sfârșitul lunii, care prevede prime de încadrare, primele de instalare și prime de activare. Pentru primele de activare, dăm în fiecare lună 500 de lei pentru o angajare cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 3 luni. La primele de încadrare, pentru fiecare persoană care se încadrează pe piața forței de muncă se primește 55 de lei pe zi, 12 luni. Primele de instalare se plătesc o singură dată. Dacă locuiesc la o distanță mai mare de 50 de kilometri de angajator, am posibilitatea să mă mut în zona ariei de activitate a angajatorului și primesc ca și primă de instalare 12.500 de lei o singură dată. Dacă mă mut cu familia, primesc 15.500 de lei.

”Mai avem și subvenții pentru angajatori, care înseamnă 900 de lei/lună pentru o perioadă de maximum 12 luni. Eu, ca angajator, dacă angajez persoane cu dizabilități primesc acești bani lunar pe o perioadă de 18 luni.” a mai spus ministrul Plumb. 

Ministrul Fondurilor Europene: ”Pentru fiecare tânăr întreprinzător, îl finanțăm cu 40.000 de euro. Este separat de Start-up Nation”. 

Cum se procedează

”Se poate aplica în calitate de beneficiar unic sau în diverse parteneriate. Ce poate să facă un tânăr sau cine dorește să beneficieze de această primă de instalare, se va face o solicitare către angajator, iar mai departe angajatorul va comunica cu Agenția Națională de Ocupare și Formare și se va finanța această primă de instalare sau de activare”, a subliniat Rovana Plumb. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel