Prezență ENORMĂ în Statele Unite. Iată câți americani au votat înainte de ziua votului

votSUA_pexels
votSUA_pexels

Astăzi, 3 noiembrie 2020, este ziua alegerilor prezidențiale din Statele Unite. Numărul de cetățeni care au votat este imens, este cea mai mare prezență din ultima sută de ani.

Conform ultimelor informații referitoare la prezența la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, 98 de milioane de americani au votat deja, fie la urne, în statele unde acestea s-au deschis înainte de ziua votului, fie prin corespondență, informează TheGuardian. Numărul este imens și reprezintă aproape 30% din populația Statelor Unite ale Americii.

Încă de săptămâna trecută s-a constatat că, la aceste alegeri prezidențiale, este cea mai mare prezență din ultimii 112 ani, astfel, din anul 1908 americanii nu s-au mai mobilizat într-un număr atât de mare. Totodată, numărul mare de voturi prin corespondență, cauzat de impactul pandemiei de COVID-19 asupra societății, va determina probabil ca numărarea voturilor să dureze mai multe zile și să aflăm câștigătorul alegerilor abia peste o săptămână.

Privitor la acest fapt, sociologul Dan Dungaciu a oferit un interviu, în exclusivitate pentru DCNews, săptămâna trecută (mai multe detalii AICI).

VEZI ȘI:  Sistemul de vot din SUA, pe înțelesul tuturor. Cum votează americanii de peste 200 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel