Preşedintele UniCredit spune că ideea separării activelor externe ar putea fi analizată

UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, ar putea lua în considerare ideea de a-şi pune operaţiunile din străinătate sub umbrela unui holding offshore, dar aceasta nu este o chestiune urgentă, a declarat vineri preşedintele Consiliului de Administraţie de la UniCredit, Fabrizio Saccomanni, transmite Reuters.

"Aceasta este o temă care ar putea fi analizată în situaţia în care ar trebui să derulăm operaţiuni cu caracter extraordinar. Dar nu văd elemente care să impună o urgenţă", a declarat Fabrizio Saccomanni într-un interviu acordat CNBC pe marginea unei conferinţe bancare. Saccomanni nu a făcut alte precizări dar în media au apărut speculaţii potrivit cărora UniCredit este interesată de o fuziune cu o altă mare bancă din străinătate. 

La începutul acestei săptămâni, Reuters a publicat un articol conform căruia grupul bancar italian UniCredit, prezent şi pe piaţa din România, intenţionează să îşi revizuiască structura companiei în ideea de a putea izola activele din străinătate de riscurile sistemice care ar putea apărea de pe piaţa italiană. Prin regruparea activelor sale din străinătate într-un holding non-italian, UniCredit ar putea să le finanţeze independent şi să profite de o reglementare europeană care le permite acestor active să fie tratate separat în cazul unei crize, a declarat cea de a doua sursă.

Publicaţiile Il Sole 24 Ore şi Il Messaggero susţin şi ele că UniCredit ar dori să pună la punct un holding german pentru activele sale din străinătate, care acoperă în special operaţiunile din Germania, Austria, Europa de Est şi Turcia. Holdingul ar fi controlat de banca mamă italiană dar ar fi finanţat în mod independent, susţin cele două publicaţii.

UniCredit SpA este prezent în 18 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel