Preşedintele SUA neagă orice amestec în cazarea vicepreşedintelui Pence la un club de golf Trump din Irlanda

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a respins luni acuzaţiile democraţilor privind cazarea vicepreşedintelui Mike Pence la clubul de golf Trump International din Irlanda, transmite Reuters.

"Nu am avut nimic de-a face cu decizia marelui nostru @VP Mike Pence de a-şi petrece noaptea la una din staţiunile proprietate Trump din Doonbeg, Irlanda", a scris preşedintele pe Twitter, luni dimineaţa devreme. "Nu ştiu nimic despre aterizarea unui avion Air Force la un aeroport (care nu este al meu şi cu care nu am nimic de-a face) lângă complexul Turnberry (care este al meu) din Scoţia şi alimentarea cu carburant, cu echipajul cazat peste noapte la Turnberry (au gusturi bune!). NIMIC DE-A FACE CU MINE", a continuat el în alt mesaj.

Congresmenii din Partidul Democrat anchetează cazarea lui Pence la Doonbeg, la circa 300 de kilometri de Dublin, unde avea programate întâlniri. Comisia de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor investighează şi decizia lui Trump de a găzdui summitul G7 de anul viitor într-un complex turistic pe care îl deţine în Florida, precum şi cazarea unor militari americani într-un hotel cu teren de golf din Scoţia, Trump Turnberry.

Constituţia Statelor Unite le interzice oficialilor guvernamentali, inclusiv preşedintelui, câştigurile băneşti de pe urma guvernelor americane sau străine, fără aprobarea Congresului.

Trump a păstrat controlul asupra hotelurilor, terenurilor de golf şi altor afaceri, deşi susţine că a transferat managementul curent al acestora fiilor săi, înainte de a-şi începe mandatul de preşedinte în ianuarie 2017. Hotelul său Trump International din apropierea Casei Albe din Washington a provocat cele mai puternice controverse: a fost deschis cu puţin timp înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 şi a devenit locul favorit pentru cazare şi organizarea de evenimente al unor oficiali aflaţi în vizită în capitala Statelor Unite. În iulie, o instanţă federală a respins un proces intentat de mai mulţi procurori democraţi privind hotelul respectiv, pe motiv că nu este întemeiat juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel