Președintele Parlamentului din Irak cere ajutorul României

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, astăzi, cu președintele Consiliului Reprezentanţilor din Republica Irak, Saleem Abdullah Al-Jubouri. 

Ei au discutat despre solicitarea preşedintelui Parlamentul irakian de a primi sprijin din partea autorităţilor de la Bucureşti pentru prevenirea şi combaterea terorismului şi a corupţiei. 

”În cursul zilei de marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au primit vizita delegaţiei Consiliului Reprezentanţilor din Republica Irak, condusă de domnul Saleem Abdullah Al-Jubouri”, precizează Ministerul Justiției, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată adaugă: ”Considerând că Irakul a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, unde parteneriatele cu prietenii Irakului sunt cele mai importante, Preşedintele Parlamentului irakian a solicitat expertiza României şi sprijinul autorităţilor de la Bucureşti atât pentru prevenirea şi combaterea terorismului şi a corupţiei, cât şi pentru întărirea capacităţii instituţionale a Irakului în domeniul legislativ, în scopul asigurării dreptăţii sociale”. 

[citeste si]

Tudorel Toader a adresat omologului său din Irak, prin intermediul delegaţiei parlamentare, invitaţia de a efectua o vizită în România pentru a discuta punctual toate măsurile necesare pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, inclusiv posibilitatea încheierii unui Memorandum de Înţelegere şi a unui tratat de transferare a persoanelor condamnate. 

La întâlnire au mai luat parte Ambasadorul României la Bagdad, Iacob Prada, şi cel al Irakului la Bucureşti, Hussain Taha Hassan Sinjari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel