Porţi mască de protecţie când eşti singur în maşină? Nu o să mai râdă nimeni de tine

Photo by Norma Mortenson from Pexels
Photo by Norma Mortenson from Pexels

Încă de la începutul pandemiei, şoferii care purtau mască de protecţie chiar şi atunci când erau singuri în maşină au fost ţinta ironiilor de pe internet. Lucrurile, însă, se schimbă acum! 

Pe seama lor au fost făcute multe glume, însă se pare că există un motiv sanitar pentru care această acţiune nu doar că nu trebuie luată în râs, ci este chiar recomandată fiecărui şofer. 

Atingerea feței cu mâinile contaminate este una dintre căile principale de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, potrivit recomandărilor specialiștilor din sănătate. În plus, este aproape imposibil să îți ții mâinile departe de față. O statistică neoficială arată că oamenii își ating fața, în medie, de 23 de ori pe oră.

Prin urmare, în acest caz, masca protejează nu doar direct, împiedicând răspândirea virușilor pe cale aeriană, ci și indirect. Într-adevăr, purtarea măștii este inconfortabilă, dar rolul ei nu poate fi contestat. Iar dacă te poate împiedica să-ți duci mâna la gură, nas sau ochi, utilitatea acesteia crește, scrie promotor.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel