Ponta: Un ostatic român a fost ucis în Algeria

Algeria gaz in amenas dc
Algeria gaz in amenas dc

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Ministerul Afacerilor Exeterne, însoțit de ministrul Titus Corlățean, că unul dintre cei cinci ostatici români din Algeria a fost ucis. Din fericire, celălalt român ținut captiv a fost eliberat și se află în custodia armatei.

"După consultarea cu toți membrii celulei de criză am dorit să facem câteva precizări cu date sigure și confirmate. În urmă cu puțin timp, prin strucuturile diplomatice, ni s-a confirmat că un cetățean român și-a pierdut viața. Vreau să exprim condoleanțe și compasiune pentru familia celui care a pierit în condiții atât de tragice. Ceea ce poate face guvernul, sprijinul acordat familiei, repatrierea decedatului și celelalte lucrur pe care le vom face în clipele următoare. Am informat prima dată familia. Vreau să transmit aceeși solidaritate și compasiune pentru familiile celorlalte victime. Sunt mai mulți cetățeni europeni și mai multe țări care au suferit pierderi", a declarat premierul.

Victor Ponta a precizat că al cincilea român răpit pe platforma In Amenas a fost eliberat și este în siguranță. "Vestea bună se referă la ultimul dintre cei cinci cetățeni români aflați în zona de conflict. Acesta a fost eliberat de către armata algeriană si se află în custodia armatei. Facem toate demersurile pentru a afla starea sa exactă. Facem tot posibilul pentru ca împreună cu ceilalți trei cetățeni să fie repatriați în condiții cât mai bune", a continuat șeful Executivului.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, și-a exprimat regretul pentru decesul cetățeanului român și a precizat că este ținut la curent constant de ministrul de Externe din Mali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel