Ponta: Sunt gata să demisionez. E decizia lui Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat că este oricând dispus să demisioneze de la șefia Guvernului dacă președintele ales, Klaus Iohannis, după ce își va prelua efectiv noile atribuțiile, va nominaliza un nou premier din coaliția de guvernare.

Întrebat, vineri, într-un interviu pentru obiectiv.info, dacă este pregătit să demisioneze, Ponta a răspuns: "Sigur că da. Este o decizie pe care o poate lua noul președinte, dl Iohannis. Vă dați seama că o asemenea discuție cu dl Băsescu este total neserioasă, peste două săptămâni pleacă acasă".

Ponta: Iau în calcul să nu candidez la șefia PSD la Congres

Ponta este nemulțumit că președintele Traian Băsescu nu îl consultă anterior participării la Consiliul European și nu îi expune concluziile la finalul reuniunilor cu liderii europeni.

"Este un domn care de la Bruxelles pleacă direct acasă. Asta iarăși este o schimbare fundamentală. Îmi doresc enorma ca de la următorul Consiliu European din 2015 să avem un reprezentant. România nu a mai fost reprezentată de 2 ani de zile la CoE, pentur că niciodată n-a cerut niciun document de la Guvern și nici n-a transmis după CoE uite am discutat asta, am decis asta", a declarat Ponta.

Victor Ponta apreciază că Iohannis va fi "un altfel de președinte".

"Cred că orice schimb de informaţie, orice colaborare, orice dialog între Preşedinte-Guvern-Parlament este în favoarea României. (...) Sunt convins că domnul Iohannis va fi un altfel de preşedinte, care va spune: Bun, vă rog să-mi prezentaţi Guvernul, Parlamentul, ca să pot fi de acord sau nu cu promulgarea unei legi. Dar nu va conduce de la Cotroceni Guvernul sau Parlamentul pentru că este un model eşuat. Zece ani ba a fost război între preşedinte şi Guvern, (...) ba a fost conducerea Guvernului de către preşedinte şi ambele modele au fost rele după părerea mea", a mai spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel