Ponta: Finanțele vor verifica activitatea CEC în cazul creditului Ioanei Băsescu

Acordarea creditului de un milion de euro de către CEC Bank fiicei lui Traian Băsescu, pentru tranzacția cu terenul de la Călărași, se pare că nu  ar fi îndeplinit toate condițiile legale.  Victor Ponta a declarat că  îl va susține pe  ministrul Chițoiu în tot ceea ce face pentru o verificare la această bancă, urmând ca ministrul Finanțelor să dispună măsurile legale.

Victor Ponta a declarat, duminică seara, la RTV, că "Traian Băsescu este într-unul dintre cele mai proaste momente ale vieții sale politice. Povestea cu cele 300 de hectare cred că s-a transformat într-o mlaștină din care nu va mai ieși. Ce mai trage el din mlaștina aia de acolo, din hectarele supraevaluate și plătite de la o bancă de stat chiar nu mai are importanță", a spus premierul.

Întrebat de analistul Bogdan Chirieac dacă vede acesastă chestiune ca pe un nou caz "Trofeul Calității" sau "Zambaccian", cum s-a mai întâmplat cu alți politicieni de frunte ai României, premierul a spus că "Nu pot face niciun fel de paranteză sau de comparație. O văd ca pe un caz Mihăileanu, care de data asta este la finalul mandatului lui Traian Băsescu și datele s-au schimbat total...Acum, niciun român nu obține vreun credit pentru un teren agricol cum a obținut domnul Băsescu, la dublul sumei pe care CEC-ul are voie să o dea personei fizice, și cred că este mult mai rău decât atunci".

Despre faptul dacă președintele CEC, Radu Ghețea, va mai rămâne la conducerea CEC, premierul a declarat că: Am vorbit cu domnul ministru de Finanțe,  este singurul care are competența de a face schimbări în conducerea CEC, și îl susțin total să verifice lucrurile și să propună măsurile care se impun. O să-l mai sune domnul Băsescu să-l apere pe cel care i-a dat credit, dar domnul Chițoiu nu este așa  ușor  impresionabil".

"Când vorbim de bănci, orice idee de control trebuie evitată,pentru că este vorba de mii, sute de mii de clienți. Ministerul de Finanțe are dreptul să examineze activitatea în Adunarea Generală și Consiliul Director", a mai declarat premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel