Urmărește emisiunea live


Ponta critică CCR pentru Dosarul Rompetrol

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a criticat, vineri, Curtea Constituțională pentru deciziile contradictorii luate în cazul Rompetrol. Premierul și-a arătat nemulțumirea față de decizia CCR, care  a stabilit neconstituționalitatea legii de aprobare a Memorandumului cu Rompetrol, deși în vară legea trecuse de Curte. 

"Rompetrol este una din companiile mari din România și anul trecut a plătit peste 1 milard de euro taxe către stat, deci este unul din marii contribuabili și angajatori ai României. Ei au avut un conflcit cu statul român pe care l-au câștigat. Statul roman a rezolvat problema printr-un acord prin vinderea de acțiuni și înființarea unui fond de investiții de 1 miliard de dolari. Legea a fost de două ori adoptată de Parlament și a trecut o dată în vară de CCR și acum a fost respinsă", a declarat Victor Ponta.

Premierul a completat: "Nu mă refer la seriozitatea și la semnalul dat către investitori de către o Curte Constituțională, care, în vară, a dat o soluție și acum alta. E o bătălie politică dată și e grav că afectează oamenii și angajatorii. La CCR nu știi niciodată ce decide a doua oară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel