Politicieni: USR, lege împotriva condamnaților penali

USR intenţionează să modifice legislaţia pentru ca persoane condamnate penal să nu mai poată ocupa funcţii publice, printre propuneri fiind modificarea Codului penal sau revizuirea Constituţiei.

"Obiectivul USR de la înfiinţare a fost să preia teme din societate şi să le transpună în acte politice. (...) În acest sens am văzut solicitarea oamenilor care au protestat şi practic solicitarea a fost să nu mai avem în funcţii publice oameni condamnaţi penal. Această solicitare ar trebui să fie o chestiune de bun simţ, care nu ar trebui să fie reglementată. Legea care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţia de miniştri a fost dată în acest sens, iată însă că partidele nu văd lucrurile astea ca fiind de la sine înţelese", a afirmat Nicuşor Dan la consultarea publică "Fără penali în funcţii publice", organizată de Uniunea Salvaţi România, potrivit Agerpres.

El a spus că Avocatul Poporului atacă la CCR prevederea care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii de miniştri.

"Vedem în Avocatul Poporului care atacă la CCR acea prevedere care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii de miniştri, vedem un om condamnat penal care conduce Camera Deputaţilor, vedem un politician condamnat penal care vorbeşte de tunuri cu apă şi de tot felul de lucruri care sunt din alte epoci", a susţinut Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, de la o idee care a apărut şi a fost susţinută în stradă până la un proiect de lege este o cale lungă şi de aceea parlamentarii USR au realizat un studiu al legislaţiei din România, al deciziilor CCR, CEDO.

Deputatul USR Silviu Dehelean, unul dintre cei care au elaborat studiul, a menţionat că o iniţiativă legislativă în care să scrie că toţi cetăţenii condamnaţi penal nu pot fi aleşi în funcţii publice, în Parlament şi îşi vor pierde mandatul "nu ar fi rezistat unui control de constituţionalitate".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel