PNRR, din nou trimis la reanalizare de Comisia Europeană. Val Vâlcu: E taxa pe utopie. Trebuie să se convingă şi oamenii ăia

Facebook Dan Barna
Facebook Dan Barna

Jurnalistul Val Vâlcu afirmă că amânarea acceptării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României de către Comisia Europeană va costa ţara timp,  nu neapărat bani, dar şi că această amânare poate fi văzută drept "o taxă pe utopie". 

Totul vine după ce Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS, i-a luat apărarea ministrului Cristian Ghinea, după ce PNRR ar fi fost din nou respins de Comisia Europeană. 

„Avem în continuare discuţii cu acceptarea componentei de infrastructură, care pentru noi e pe viaţă şi pe moarte. E discuţia în curs. Nu au respins, dar e discuţia în curs legat de calibrare, cât să fie granturi, cât să fie împrumuturi. Pe mai multe dintre capitolele prezentate deja public şi în Parlament de colegul meu Cristian Ghinea avem astăzi pe masă punctele de vedere ale Comisiei, cu observaţii, cu lucruri de adăugat. Mâine, poimâine o să avem întâlniri în cadrul Guvernului cu miniştrii în care le prezentăm punctele de vedere ale Comisiei”, a menţionat Dan Barna.

"E taxa pe utopie. Trebuie să se convingă şi oamenii ăia"

"Mi-a atras atenţia ce spunea reporterul, că Dan Barna vede jumătatea plină a paharului (n.r. legat de PNRR). Eu cred că o bea şi că nu e un pahar cu apă, ca să poată lua partea dlui Ghinea. E de neapărat. Românie nu pierde acei bani, pierde timp! 

Hai să vedem noi jumătatea plină a paharului, pe de altă parte. Poate aceasta este taxa pe utopie. Să se lămurească cei 15 la sută care îi cred pe cei de la USR-PLUS, care îi bănuiesc de competenţă. Acest partid minuscul, numit PLUS, ţine captiv USR, care ţine captivă coaliţia de guvernare şi blochează ţara. Practic, cu o minoritate de 15 la sută din cea mai slabă participare la vot dintotdeauna, ţii blocată o ţară. 

Ei, oamenii ăia care şi-au pus totuşi speranţele în ei trebuie să se convingă. În '89 nu existau marxişti, de la Moscova, în Bucureşti sau în Ungaria. Doar la Paris erau, că acolo nu ajunsese comunismul, nu ştiau cât de bine se trăieşte în comunism. Dom'le, trăiţi sub USR. Bucuraţi-vă!", a declarat Val Vâlcu, în emisiunea Culisele Statului Paralel, de la Realitatea Plus, moderată de Anca Alexandrescu. 

După ce jurnalista Realitatea Plus a spus că nu este de acord cu abordarea, Val Vâlcu a venit cu o completare, dând exemplu situaţia de la Sectorul 1. 

"La sectorul 1, de exemplu, se poate face referendum, dacă sunt nemulţumiri legate de ridicarea gunoiului şi alte bazaconii. Există acest procedeu. La nivel naţional nu ştiu cum e cu Guvernul, patru ani de zile nu mai e cu referendum", a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel