Recurs compensatoriu, OUG 114, Secție specială - ce vrea PNL până pe 30 august 2019

Rodica Mitu / 12 aug 2019 / 15:02 Salveaza PDF Comentarii
Raluca Turcan. FOTO: Facebook / PNL
Descriere foto: Raluca Turcan. FOTO: Facebook / PNL

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate în ultima perioadă.

„PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 August. În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE", a transmis, luni, la Parlament, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte, în concordanță cu regulamentul Camerei Deputaților și a Constituției:

"- Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.

- Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție

- Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice

- Respingerea OUG 114 - Ordonanța lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii;

- Respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsa la Comisia Juridică și care poate oricând sa lovească din nou, in favoarea infractorilor", conform deputatului liberal.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22