PNL, schimbare internă majoră pentru alegerile din 2016

Vasile Blaga - PNL
Vasile Blaga - PNL

PNL a modificat unul dintre criteriile de desemnare a candidaţilor la alegerile din 2016. Concret, a fost modificat criteriul care se referă la respingerea celor care sunt urmăriţi penal pentru corupţie.  

Surse liberale, citate de Agerpres, spun că criteriul a fost modificat astfel încât nu pot candida la alegeri cei care sunt urmăriţi penal pentru infracţiuni de luare sau dare de mită, iar pentru celelalte fapte de corupţie, precum traficul de influenţă sau abuzul în serviciu, criteriile se aplică în cazul trimiterii în judecată.

PNL a stabilit, miercurea trecută, cele zece criterii de integritate pe care trebuie să le respecte cei care doresc să candideze.

[citeste si]

Potrivit decalogului PNL, aceştia trebuie să nu fi fost membri sau colaboratori al Securităţii, să nu fi fost dovediţi ofiţeri acoperiţi şi să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.Alte criterii prevăd că aceştia nu trebuie să-şi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidaţi pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni, să nu fi angajat în funcţii, în cadrul instituţiilor publice pe care le-au condus sau le conduc, soţul/soţia, rude sau afini de gradul I, să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia, să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin decizii definitive în declaraţia de avere sau de interese. De asemenea, candidaţii nu trebuie să se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese, să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărâri definitive, să nu înregistreze datorii la bugetul local mai vechi de un an, în calitate de persoane fizice, să nu fi fost dovediţi prin hotărâri judecătoreşti definitive că au obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat. Criteriile de integritate în cazul candidaţilor urmează să fie discutate la Consiliul Naţional al PNL de vineri, când va fi adoptată o hotărâre. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel