PNL-PSD, împotriva USR. CONFRUNTARE incredibilă, înainte de votul decisiv în Parlament

Educația sexuală ajunge la votul parlamentarilor, iar mesajele sunt evident contrare. 

Gabriel Leș, senator PSD, a afirmat, la Digi24, că ”nici nu trebuie să sexualizăm copiii, obsedant de mult folosim sexualizarea minorilor”. ”Obsedant este pentru cel ce nu înțelege termenul, când spui discuție despre sexualitate, nu recomanzi sexul, nu recomanzi nimic vulgar, ci informarea” a replicat jurnalistul Claudiu Pândaru, tată a doi copii. 

Ce credeți că se va întâmpla cu un copil de clasa a cincea, a șasea, a șaptea căruia i se va povesti toată ziua ce înseamnă prezervativul, act sexual?” a ridicat problema Leș. 

”Domnule, am copii în zona de vârstă. Mulți dintre ei primesc confirmări ale unor informații pe care le află de pe Internet. Nu poți să închizi Internetul nicăieri, nici discuțiile cu colegii.” a răspuns Pândaru. 

Vezi și: EXCLUSIV  Educația sexuală. REZULTAT SONDAJ după 55.000 de voturi

”Nu mă puteți convinge” a precizat Leș. ”Nu încerc, vă prezint realitatea” a continuat jurnalistul Digi24, care și-a asumat implicarea. 

Florina Presadă, senator USR, a afirmat că, pe de altă parte, specialiștii ar putea să învețe copiii într-un cadru organizat, în care ei să se simtă în siguranță și să poată pune întrebările potrivite, pentru că ”ceea ce întâmplă în acest moment este că părinții nu au pregătirea sau disponibilitatea de a vorbi despre aceste lucruri cu copiii lor, iar copiii, la rândul lor, se rușinează și nu discută, dar află despre ele, din tot felul de surse”. Ea a mai spus că în încercarea de a proteja copiii, ”le facem rău”: ”Haideți să facem la școală ce nu se întâmplă acasă”. 

Florica Cherecheș, deputat PNL, a susținut că ”expunerea copiilor la vârste foarte fragede la sexualitate îi afectează profund”.

”De la 0-4 ani li se spune copiilor să experimenteze bucuria și plăcerea de a-și atinge propriul corp” a spus deputatul Florica Cherecheș. Întrebat de Florina Presadă: ”Doamnă, unde se spune asta?”, deputatul PNL a răspuns ”în standardele OMS cu privire la educația sexuală”. ”Legea nu prevede că lucrurile astea vor fi predate în școlile din România!” a continuat Presadă. ”Nu prevede” a confirmat Cherecheș. ”Atunci de ce vorbim despre asta?” a întrebat Presadă. ”Sper să nu ajungem la asta” a continuat Cherecheș. ”Nu prevede încă” a intervenit Leș. ”În acest moment vorbim de ceva ce nu se întâmplă” a subliniat Presadă. După ce Cherecheș a afirmat că se făcea referire în expunerea de motive, Leș a confirmat: ”Exact”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel