PNL, avertisment pentru Guvern după ce Iohannis a promulgat bugetul

Liderul intermar al liberalilor, Raluca Turcan, reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat bugetul pentru 2017, precizând că șeful statului a dat dovadă de responsabilitate. Raluca Turcan anunță, totodată, și că PNL va monitoriza ”foarte atent” punerea în aplicare a acestui buget despre care spune că este nerealist și neveromil, dar și că va sancționa orice nerealizare a programului de guvernare al coaliției de la putere. 

”Acum, după promulgare, mingea e în terenul guvernului Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis a dovedit responsabilitate și a tras un semnal de alarmă în privința problemelor din legea bugetului de stat propusă de PSD-ALDE.

Acum, după promulgare, mingea e în terenul guvernului Grindeanu care trebuie să pună în practică un buget nerealist și neverosimil. Un buget cu cheltuieli mari și venituri de poveste, în contextul unei presupuse creșteri economice aproape imposibil de realizat.

[citeste si]

Menținerea deficitului angajat de sub 3% va pune Guvernul fie în situația de a fi propus la premiul Nobel pentru economie, fie în situația de a abandona promisiunile făcute în campanie. În cazul depășirii acestui nivel de deficit asumat, afectată va fi credibilitatea României pe piețele internaționale, adică împovărare pe bunăstare.

PNL va monitoriza foarte atent punerea în aplicare a acestui buget și va sancționa la fiecare pas nerealizările programului de guvernare PSD-ALDE”, a scris, joi, pe pagina sa de socializare Raluca Turcan.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a promulgat Legea bugetului de stat și Legea asigurărilor sociale pe anul 2017, subliniind însă că abordarea Guvernului în cazul bugetului de stat este ”hiperoptimistă”.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ - LIVE TEXT

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel