Klaus Iohannis, declarații de ULTIMĂ ORĂ - LIVE TEXT

Klaus Iohannis Parlament
Klaus Iohannis Parlament

Klaus Iohannis a anunțat că a adoptat bugetul de stat, în ciuda unor aprecieri pesimiste. El a transmis de asemenea un mesaj Guvernului. 

Declarațiile președintelui:

"Am făcut o analiză aprofundată a bugetului și a bugetului de asigurări sociale. Această analiză a confirmat tot ceea ce am spus și data trecută. Veniturile de la buget sunt așa cum au spus unii, optimiste. Eu spun supra-apreciate, cheltuieli sunt prevăzute în sumă foarte mare. Abordarea hiperoptimistă a bugetului se poate vedea făcând o comparație la veniturile de la bugetul consolidat de anul trecut și ce se prevede anul acesta. Se constată o creștere de 14 % fără să fie vreo explicație cumva, cum se ajunge la această creștere fenomenală. Este foarte mult pentru bugetul general consolidat. De asemenea se confirmă că există prevăzute credite de angajament într-o sumă nemaivăzută de peste 50 de miliarde. 

Totuși, am decis astăzi și am si făcut-o deja, am promulgat atât bugetul, cât și bugetul asigurărilor sociale. Țara are nevoie de buget și Guvernul care s-a angajat să execute acest buget; acum are posibilitatea să o dovedească. 

Cer Guvernului trei lucruri: Responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate," a spus Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel