PMP, probleme după alegerea lui Băsescu: Va fi dat în judecată

Traian Băsescu a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, transformat în "Mişcarea Populară". Fostul președinte şi-a făcut revenirea în politica de vârf pe celebra melodie a trupei Pasărea Phoenix, ”Invocaţie”. Doar că autorul versurilor, poetul Şerban Foarţă, nu şi-a dat acceptul pentru folosirea melodiei şi s-a declarat revoltat pentru că a fost asociat, fără voia sa, cu Traian Băsescu.

Traian Băsescu și-a făcut apariția la Cogresul PMP organizat sâmbătă la Sala Palatului în uralele celor prezenţi. În timp ce fostul președinte era înconjurat de admiratori în extaz, din boxe a început să se audă celebra piesă "Invocaţie", interpretată de Pasărea Phoenix, pe versurile poetului Şerban Foarţă: "Fie să renască numai cel ce har/ are de-a renaşte, curăţit prin jar,/ din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,/ astăzi, ca şi mâine, pururi şi acum".

[citeste si]

Poetul Şerban Foarţă susține că nu i s-a cerut permisiunea pentru folosirea versurilor compuse de el, iar în aceste condiţii va apela la instanţă pentru a i se face dreptate.

"Textul meu este pentru Pasărea Phoenix şi pentru trupa cu acelaşi nume. Nu are niciun substrat politic, politicianist, electoral. Consider că este o mare încălcare nu neaparat drepturilor de autor, care autor trebuie oricum întrebat, ci a aderenţei cuiva la o mişcare politică sau de altă natură. Mă consider pur şi simplu jignit de faptul că un text de o anumită sacralitate este folosit de un partid care nu are nimic de-a face cu Phoenixul. Şi nu numai ei au cântat, ci şi alţii. E ca şi cum ar fi folclor. Ar trebui să fac o intervenţie în justiţie. Pe de o parte, nu le dau voie să-l cânte. Dacă le-aş da, ar trebui să mă întrebe câţi bani vreau pe el. Dar eu nu le-aş cere bani, pentru că nu vreau să-l cânte", a reacționat Şerban Foarţă, conform stiripesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel