Pleșoianu, replică pentru cele 12 ambasade: Să vă intre bine în cap asta și să transmiteți mai departe!

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu a publicat, miercuri, pe contul său de Facebook, o scrisoare deschisă către ambasadele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei.

Ambasadele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei au transmis, miercuri, un mesaj în care cer ca ordonanțele de urgență pentru modificarea legilor justiției să fie oprite.

„Noi, parteneri internaționali și aliați ai României, chemăm toate părțile implicate în elaborarea ordonanțelor de urgență ale guvernului care modifică legislația referitoare la domeniul justiției, să se abțină de la modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității și corupției", se arată în mesajul transmis de cele 12 ambasade.

Pleșoianu, replică

„Scrisoare deschisă către ambasadele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Franței, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite și Suediei

ROMÂNIA NU E COLONIA VOASTRĂ! De Augustin Lazăr NU ziceți nimic, nimic, pseudodemocraților!?

În calitate de deputat ales în Parlamentul României, vă transmit următoarele:

1. România NU este colonia voastră! Suntem un stat SUVERAN, care va legifera SUVERAN oricât de mult v-ar deranja pe voi asta!

2. Dată fiind încălcarea grosolană a Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (Art. 41, alin. 1), care prevede cât se poate de clar că ambasadorii „au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar", precum și „datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat", consider că statul român ar trebui să solicite acreditarea la București a altor ambasadori, cu mult mai mult bun-simț diplomatic și cu mult mai mult bun-simț în general.

3. Vă faceți că nu cunoașteți subiectul zilei în România? Faptul că Procurorul General Augustin Lazăr a refuzat doi ani la rând eliberarea unui dizident anticomunist TORTURAT în temnițele comuniste NU vă determină să scrieți scrisori deschise? TORTURA e în regulă în mințile voastre?

4. Aveți tupeul INUMAN de a ne da nouă lecții despre „lupta anticorupție" în condițiile în care țările voastre EXPORTĂ CORUPȚIE în valoare de MILIARDE DE EURO în fiecare an!? Aveți tupeul de a ne vorbi nouă despre stat de drept, câtă vreme statele voastre tolerează DAREA DE MITĂ în străinătate, în valoare de MILIARDE DE EURO anual, pe care o practică mega-companiile voastre (în multe dintre ele chiar statele voastre deținând pachete majoritare de acțiuni)!?

Este INTOLERABIL ce faceți de ani buni aici, iar România NU vă va mai permite să vă comportați ca niște stăpâni care dau cu biciul pe plantație! Suntem un stat SUVERAN, INDEPENDENT, să vă intre bine în cap asta și să transmiteți mai departe!”, a transmis Liviu Pleșoianu.

VEZI ȘI: Dăncilă, în ședința de Guvern după declarațiile lui Tajani și Timmermans: Spun clar 

„Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările voastre, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile voastre de renume mondial”, a mai precizat Pleșoianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel