Dăncilă, în ședința de Guvern după declarațiile lui Tajani și Timmermans: Spun clar

Guvern
Guvern

Viorica Dănilă, miercuri, în ședința de Guvern, a criticat declaraţiile lui Antonio Tajani, precizând că niciun Parlament nu poate solicita începerea sau oprirea unei anchete penale.

De asemenea, premierul României a comentat și declarațiile lui Frans Timmermans. „M-au surprins astăzi declarațiile lui Frans Timmermans, având în vedere că a existat și există o deschidere totală în privința pașilor pe care îi avem de urmat. Am format grup de experți, s-a lucrat la nivel de experți, atât din partea Comisiei Europene, cât și din partea Ministerului Justiției. Am specificat că ne vom consulta și că va exista transparență. De aceea declarația lui Timmermans de astăzi a produs neclarități și nu i-am înțeles rostul, pentru că nu este pliată pe realitatea existentă. Am să am o discuție legate de aceste aspecte", a spus Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

De asemenea, Viorica Dăncilă s-a arătat „la fel de surprinsă și de declarațiile lui Antonio Tajani”. „Nu poate solicita începerea sau oprirea unei anchete penale. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiție și mi se pare corect, dar oficialii europeni ne cer să oprim anchete penale. Le spun clar că premierul României nu a intervenit și nu va interveni niciodată în actul de justiție", a declarat Viorica Dăncilă.

Amintim că Antonio Tajani a făcut, miercuri, o declarație de susținere a Laurei Codruța Kovesi, afirmând că va trimite o scrisoare autorităților române în care le va cere să nu pună obstacole la participarea acesteia la toate fazele procedurii de selecție pentru postul de procuror șef european.

Ce declarase Tajani

„Am aflat cu îngrijorare că Laura Codruţa Kovesi, candidata Parlamentului European pentru postul de procuror şef, a fost pusă de autorităţile române sub control judiciar, care înseamnă limitarea libertăţii sale personale, nu poate să părăsească ţara fără autorizaţie, trebuie să se prezinte zilnic la poliţie şi nu poate să facă declaraţii de presă. Pe baza principiului neingerinţei şi neimplicării în activităţile autorităţilor judiciare şi cerând respectarea prezumpţiei de nevinovăţie, doresc să exprim preocuparea PE în legătură cu situaţia astfel creată", a declarat Antonio Tajani la începutul şedinţei plenare a Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel