Pfizer-BioNTech anunță că lucrează deja la un vaccin împotriva Omicron

Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România / Foto: Pixabay
Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România / Foto: Pixabay

Alianţa Pfizer-BioNTech a început să lucreze la un vaccin special pentru varianta Omicron. 

Compania germană BioNTech a anunțat luni că a început să lucreze la un vaccin adaptat pentru Omicron, noua variantă îngrijorătoare de coronavirus detectată în Africa de Sud, scrie Reuters. Totuși, compania menționează că deocamdată nu se știe exact dacă va fi necesar să-și refacă vaccinul creat și utilizat deja împotriva COVID-19.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, se arată într-un comunicat BioNTech, care produce vaccinuri împreună cu Pfizer.

”Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi necesară o nouă injectare”, se arată în comunicatul de presă emis de BioNTech.

Varianta Omicron prezintă un risc global foarte ridicat, a avertizat luni OMS, pe măsură ce mai multe țări au raportat cazuri de infectare, ceea ce a determinat închiderea granițelor (Vezi AICI știrea).

BioNTech a declarat vineri că se așteaptă la mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a determina dacă este nevoie de un vaccin specific pentru varianta Omicron. Și Moderna a declarat că lucrează la o reproiectare a vaccinului său COVID-19 pentru viitoarele vaccinuri de rapel (Vezi AICI mai mult).

OMS: Varianta Delta este încă responsabilă pentru majoritatea cazurilor Covid, în ciuda îngrijorărilor legate de Omicron

Experți ai Organizației Mondiale a Sănătății au atras atenția, luni, asupra faptului că deși au apărut îngrijorări legate de tulpina Omicron, identificată zilele trecute în Africa de Sud, tulpina Delta este încă responsabilă pentru majoritatea infecțiilor actuale cu noul coronavirus la nivel global.

Între timp, „Peste 99% din cazurile din întreaga lume se datorează variantei Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate. Cred că aceasta este prioritatea noastră în timp ce așteptăm să aflăm mai multe despre varianta Omicron.”, a declarat Soumya Swaminathan, cercetător șef în cadrul OMS.

Tulpina Delta a fost identificată pentru prima dată în India, în urmă cu mai puțin de un an. Citește AICI continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel