Urmărește emisiunea live


OMS: Varianta Delta este încă responsabilă pentru majoritatea cazurilor Covid, în ciuda îngrijorărilor legate de Omicron

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că varianta Delta este încă responsabilă pentru majoritatea infectărilor cu noul coronavirus, în ciuda îngrijorărilor legate de tulpina Omicron. 

Experți ai Organizației Mondiale a Sănătății au atras atenția, luni, asupra faptului că tulpina Delta este încă responsabilă pentru majoritatea infecțiilor actuale cu noul coronavirus la nivel global. Între timp, au apărut îngrijorări legate de tulpina Omicron, identificată zilele trecute în Africa de Sud. 

„Peste 99% din cazurile din întreaga lume se datorează variantei Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate. Cred că aceasta este prioritatea noastră în timp ce așteptăm să aflăm mai multe despre varianta Omicron.”, a declarat Soumya Swaminathan, cercetător șef în cadrul OMS, la CNBC

Tulpina Delta a fost identificată pentru prima dată în India, în urmă cu mai puțin de un an. 

Omicron reprezintă un risc global "foarte ridicat", lumea să se pregătească, avertizează OMS

Este posibil ca varianta Omicron a coronavirusului să se răspândească la nivel internațional, prezentând un risc global "foarte ridicat" de valuri de infecție care ar putea avea "consecințe grave" în unele zone, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform Reuters.

Agenția a îndemnat cele 194 de state membre ale sale să accelereze vaccinarea grupurilor cu prioritate ridicată și, în anticiparea creșterii numărului de cazuri, să "se asigure că există planuri" pentru a menține serviciile de sănătate esențiale.

"Omicron are un număr fără precedent de mutații de vârf, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei", a precizat OMS. "Riscul global legat de noua variantă este evaluat ca fiind foarte ridicat". (Mai multe detalii, AICI.)

Bilanț Covid-19 România - 29 noiembrie

Până astăzi, 29 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.778.045 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.292 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.683.204 pacienți au fost declarați vindecați.  

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.096 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 15 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 56.382 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. (Vezi bilanțul complet AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel