Patriarh Biserică Ortodoxă, avertisment: "Antichristul va controla întreaga omenire!"

Ema Apostu / 09 ian 2019 / 16:16

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, a avertizat, cu ocazia celebrării Crăciunului pe stil vechi, că Antichristul va conduce lumea prin intermediul internetului. 

"Aşadar, toate lucrurile conectate la internet reprezintă un pericol pentru credincioşi", a declarat aceasta. De asemenea, el a spus că persoanele care folosesc smartphone-uri ar trebui să fie atente atunci când folosesc aceste terminale, întrucât reprezintă "o oportunitate de a obține controlul global asupra omenirii".

"Antichristul este persoana care va fi în fruntea web-ului mondial, controlând întreaga omenire. De fiecare dată când utilizaţi gadgetul dvs., indiferent dacă vă place sau nu, dacă vă activaţi locaţia sau nu, cineva poate afla exact unde vă aflaţi, exact ceea ce vă interesează şi de ce vă este frică", a declarat Patriarhul Kirill la postul de televiziune Rossia 1, scrie a1.ro.

Venirea Antichristului

 

"Dacă nu astăzi, mâine vor apărea metode şi tehnologii care vor oferi nu doar acces la toate informaţiile, ci vor permite şi folosirea acestor informaţii în scopuri oneroase. Vă imaginaţi ce putere va fi concentrată în mâinile celor care dobândesc cunoştinţe despre ceea ce se întâmplă în lume? Un astfel de control dintr-un singur loc prefigurează venirea Antichristului", a mai spus Kirill.

Acesta a mai precizat că Biserica nu este împotriva "progresului tehnologic", ci împotriva "dezvoltării unui sistem care vizează controlul identităţii unei persoane".

Vezi și: CRĂCIUN, 7 ianuarie 2019. Tradiții și obiceiuri de Crăciunul pe rit vechi