Uniți Salvăm respinge partidul M10, condus de Monica Macovei

Comunitatea Uniţi Salvăm şi-a clarificat doctrina și relațiile cu partidele politice. Potrivit unui comunicat de presă transmis redacțiilor de către Asociația România Vie, decizia a fost luată cu un singur vot împotrivă. Doctrina comunității conține principiul că actuala clasă politică este coruptă și  disfuncțională în ansamblul său și trebuie reformată de la rădăcină, se arată în comunicat.

Prin urmare, Comunitatea Uniţi Salvăm se situează într-o opoziţie ireductibilă şi echidistantă faţă de toate partidele existente, inclusiv față de  Partidul M10. Pe de altă parte, Comunitatea Uniţi Salvăm militează încă din perioada alegerilor europarlamentare din 2014 pentru liberalizarea reală a legislaţiei partidelor şi a celei electorale, astfel încât să apară cadrul necesar formării şi afirmării de partide politice noi, fără conexiuni sau legături genetice cu actuala clasă politică.

Decizia a fost popularizată pe Facebook încă de marţi, 23 iunie, în primul rând prin intermediul paginii https://www.facebook.com/comunitateaunitisalvam, în prezent singura pagină legitimă a acestei mişcări născute din protestele toamnei anului 2013, scrie Asociația România Vie.

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat un partid, M10, după ce a candidat la prezidențiale, bazându-se pe comunitățile online și pe resentimentele publicului față de clasa politică.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel