Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat

Ema Apostu / 09 iun 2019 / 11:12 Salveaza PDF Comentarii
Igor Dodon
Descriere foto: Igor Dodon

Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului, în urma unei sesizări depuse de Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar după suspendarea lui Igor Dodon, conform unui comunicat emis de CCM.

La 9 iunie 2019, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a examinat sesizarea nr.114f/2019 depusă de către Preşedintele interimar al Republicii Moldova, dl Pavel Filip, privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a.

În baza articolelor 135 alin. (1) lit. f) și 140 din Constituţie, 26 din Legea cu privire la Curtea Constituţională, 63 lit. b) şi 66 alin. (1) din Codul jurisdicţiei constituţionale şi a Hotărârii Curţii Constituţionale nr. 13 din 8 iunie 2019, Curtea Constituţională a emis următorul aviz:

„Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a imposibilitatea formării Guvernului în termenul prevăzut de articolul 85 alin. (1) din Constituție".

Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24