Părintele Paulin a murit. Eveniment umbrit de decesul lui Vadim

Luni, 14 septembrie, de Înălțarea Sfintei Cruci, Părintele Paulin a murit. Nicio televiziune nu a vorbit despre acest subiect, fiind prea ocupate cu decesul lui Corneliu Vadim Tudor. Doar două ziare au scris despre Părintele Paulin.

A murit călugărul Paulin Clapon, sfântul brăilean din închisorile comuniste, a cărui poveste de viață poate fi rezumată într-un singur cuvânt: cruntă suferință.

Părintele Paulin, numit Gheorghe în Sfântul Botez, s-a născut la 16 Aprilie 1920, la Brăila. În 1941 a plecat pe front. Încercările Războiului Mondial l-au numărat mai apoi între aviatorii de elită ai României.

20 de ani de închisoare

A fost arestat în anul 1944, pe când încerca să organizeze o rezistenţă armată împotriva invadatorilor comunişti – Armata Roşie. A făcut 20 de ani de închisoare, trecând prin cele mai cumplite închisori comuniste: Piteşti, Gherla, Aiud, Cavnic, Jilava şi din nou Aiud. A fost eliberat în 1964, apoi s-a căsătorit în oraşul sau, Brăila.

În anul 2005 a venit la Mănăstirea Petru Vodă, unde a fost călugărit de Părintele Justin.

Mănăstirea Petru Vodă, mesaj emoționant

Mănăstirea Petru Vodă a anunțat evenimentul.

"La marele praznic al Înălţării Sfintei Cruci, la care Dumnezeu le-a rînduit unor plăcuţi ai Săi să fie primiţi în Împărăţia cea Cerească (precum îi avem pe Sfântul Ioan Gură de Aur şi pe Arhimandritul Sofian Boghiu, ca să dăm numai două exemple), la sfîrşitul Sfintei Liturghii s-a mutat dintre noi la cele de sus mărturisitorul şi plăcutul lui Dumnezeu schimonahul Paulin Clapon.

După o viaţă întreagă de suferinţe şi cruci, şi-a încheiat cel din urmă zbor plecînd de lîngă prietenul său iubit, Părintele Justin, lîngă care a venit să-şi (de)săvîrşească viaţa sa de pătimitor.

Pentru noi, cei din mănăstire, a fost un sprijin de mare nădejde, ducînd o viaţă exemplară, de sfinţenie, fiind prezent la absolut toate slujbele şi, pe cît i-a ajutat sănătatea şi puterea fizică, şi la ascultările din obşte. Cu multă rîvnă, auzind că Părintele Gheorghe Calciu s-a săvîrşit întru Domnul şi a cerut să fie îngropat la mănăstirea noastră, s-a implicat personal în construirea podului spre cimitirul mănăstirii, de care s-a îngrijit ca să arate în forma în care arată astăzi, ca un bun gospodar ce îşi pregăteşte din vreme locul cel de veci.

În urma unui accident cerebral din anul 2011 nu a mai putut vorbi, dar a fost foarte viu şi prezent pentru toţi cei ce l-au căutat. Armata Română i-a recunoscut meritele de luptător pe frontul de răsărit, decorîndu-l de două ori, la 22 Octombrie 2014 şi 10 Iunie 2015.

Veşnică pomenire fă, Doamne, schimonahului Paulin! Să avem parte de rugăciunile sale!", transmite Mănăstirea Petru Vodă.

Armata Română i-a recunoscut meritele de luptător pe frontul de răsărit, decorându-l de două ori, evenimente unice în istoria post-decembristă a României, fiind singurul călugăr cinstit în acest mod pentru viața lui de soldat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel