PACT, la Parchet, pentru dizolvarea PRU

Sebastian Burduja, liderul PACT
Sebastian Burduja, liderul PACT

PACT a mers la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti unde a depus o sesizare pentru dizolvarea PRU. 

”Partidul Platforma Acţiunea Civică (PACT) a depus astăzi, 8 septembrie 2016, o sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti prin care se cere dizolvarea Partidului România Unită”, anunță partidul, printr-un comunicat de presă.

Iată și motivele pe care le invocă pentru acest gest:

”În luna ianuarie, PRU a înfiinţat "Patrula lui Vlad Ţepeş", o grupare care prin scopul declarat are toate elementele unei mişcări paramilitare. În cadrul Congresului Partidului România Unită, preşedintele PRU Bogdan Diaconu a declarat: "Pe aceşti tineri îi veţi vedea peste tot, îi veţi vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii sau poate pur şi simplu vor ajuta o bătrână să traverseze strada".

Totodată, Daniel Ghiţă, prezentat ca organizatorul „Patrulei lui Vlad Ţepeş", a declarat: "Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză".

Prin această structură paramilitară și a scopului ei declarat, considerăm că au fost încălcate prevederile art. 30 alin. (7) din Constituția României și a art. 3 alin. (4) din Legea nr. 14/2003 privind partidele politice. Art. 30 alin. (7) din Constituția României Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. Art. 3 alin. (4) din Legea nr. 14/2003 Partidele politice nu pot organiza activităţi militare sau paramilitare şi nici alte activităţi interzise de lege.

Conform art. 45 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 14/2003 pentru faptele sus-menționate partidul este dizolvat pe cale judecătorească. Art. 45 din Legea nr. 14/2003 (1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: a)când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege (2) Cererea de dizolvare se adresează Tribunalului Bucureşti de către Ministerul Public şi se soluţionează potrivit normelor de procedură stabilite la art. 26 alin. (2)-(5). În consecință, vă rugăm să vă adresați Tribunalului București în vederea cererii de dizolvare a Partidului România Unită pentru motivele sus-menționate. Art. 26 din Legea nr. 14/2003 (2) În termen de 15 zile de la înregistrarea cererii Ministerului Public, Tribunalul Bucureşti se va pronunţa asupra acesteia. (3) Împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti partea interesată poate face apel la Curtea de Apel Bucureşti, în termen de 5 zile de la data comunicării hotărârii. (4) Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă prin hotărâre definitivă în termen de 15 zile de la înregistrarea apelului. (5) Hotărârea definitivă de admitere a modificării statutului se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel