EXCLUSIV  Orban o acuză pe Dăncilă că o favorizează pe Firea. Tudor Ionescu, prima reacție din Primăria Capitalei

Consilierul general ALDE Tudor Tim Ionescu a comentat, în exclusivitate pentru DC NEWS, afirmaţia lui Ludovic Orban, potrivit căreia Primăria Generală a Capitalei ar fi favorizată de Guvern, prin alocări bugetare, în dauna unor alte oraşe unde nevoia de bani e mult mai mare. 

"Dacă mă întrebaţi pe mine, dimpotrivă, eu cred că Guvernul, nu acesta neapărat, are  mai multe datorii faţă de Bucureşti care nu sunt îndeplinite. Una dintre ele este cea legată de siguranţa cetăţenilor. Să nu uităm că în urmă cu trei săptămâni, în Piaţa Constituţiei, a decedat o persoană din cauza unor grupuri de infractori, iar atribuţiile sunt ale MAI şi ale IGPR.  Din perspectiva Ministerului Transporturilor, sunt două datorii extrem de mari, centura şi metroul, care este blocat sau avansează cu pasul melcului. Nu pun în cârca ultimului guvern aceste întârzieri, dar s-ar fi putut face mai multe. Spre exemplu, metroul sau lipsa acestuia are un impact asupra calităţii aerului. Pentru că tranzitarea oraşului se face cu maşina, neexistând o alternativă viabilă fie de lăsare a maşinii, fie de ocolire a oraşului, prin intermediul centurii", a spus consilierul ALDE pentru DC NEWS. 

Capitala, buget mai mic la ultima alocare 

"Inclusiv la nivel de finanţare, bugetul municipiului Bucureşti a fost diminuat considerabil la ultimului exerciţiu bugetar, doamna primar având destul intervenţii în acest sens. Noi suntem afectaţi de această alocare care este mai mică decât ar trebui să fie.  Nu, n-aş putea spune că ne-am simţit favorizaţi. Nu comentez declaraţia domnului Orban, ci comentez ideea de a fi favorizat sau nu. Perspectiva mea, şi am dat cele 2 exemple, siguranţa cetăţeanului şi siguranţa în transport, asta este", a mai declarat Tudor Ionescu. 

Ludovic Orban, acuze la adresa Guvernului

"Uitaţi-vă că d-na Dăncilă a găsit bani din fondul de rezervă pentru a-i direcţiona către primarul general Gabriela Firea, însă nu a găsit bani pentru alte oraşe, în situaţii financiare mai grave decât a Bucureştiului. În condiţiile în care Bucureştiul este cel mai bogat al ţării. Este culmea ca banii aflaţi la dispoziţia Guvernului să fie alocaţi pentru a acoperi cheltuelile nesăbuite ale primarului Capitalei", a spus Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel