Orban - Kovesi, la GDS. Liderul PNL se APĂRĂ. Prima reacție

Darius Muresan / 22 noi 2017 / 14:16

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat miercuri că nu a ştiut că la dezbaterea organizată cu o zi în urmă de GDS va fi prezentă şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Este o denaturare grosolană a evenimentului. Eu am fost invitat la o dezbatere, de Grupul de Dialog Social. La această dezbatere am întrebat cine sunt invitaţi, mi s-a confirmat că au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor partidelor parlamentare, reprezentanţi ai societăţii civile, ai uniunilor de judecători, de procurori, ai CMS, nici nu ştiam că va fi prezentă doamna Kovesi.

Eu am fost la o dezbatere pe tema legilor Justiţiei, la care evident erau invitate personalităţi din societatea civilă, organizaţii neguvernamentale, iar faptul că a existat şi doamna Kovesi acolo nu mi s-a datorat mie", a spus Orban, la Palatul Parlamentului, întrebat cum vede criticile pe care i le-a adresat Călin Popescu-Tăriceanu pentru că a fost la o dezbatere cu Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a comparat miercuri dezbaterea organizată cu o zi în urmă de Grupul pentru Dialog Social cu o scenă din Coreea de Nord, iar pe liderul PNL, Ludovic Orban, cu un personaj din bancurile comuniste, "după ce acesta şi-a cerut iertare în faţa procurorului general pentru vina de a fi militat vreodată pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor", scrie Agerpres.

[citeste si]