Orban, despre ministrul Negrescu: Obrăznicie! Tocmai îmi trimisese o scrisoare

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban solicită Guvernului să pregătească mai bine Preşedinţia României la Uniunea Europeană, manifestându-şi nemulţumirea faţă de afirmaţiile făcute duminică de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

'Este o obrăznicie din partea domnului Negrescu, care tocmai îmi trimisese o scrisoare că voia o scrisoare comună a partidelor parlamentare pe tema unor obiective şi priorităţi care nu le-a întrebat, nu ne-a consultat. Realitatea este că suntem foarte departe de exigenţele necesare pentru a asigura o bună pregătire a semestrului în care România deţine Preşedinţia UE, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi în ceea ce priveşte stabilirea priorităţilor şi a obiectivelor. Este vina exclusivă a Guvernului. (...) Guvernul este corijent. (...) Din cauza asta le-am tras un semnal de alarmă, că riscă să facă de râs România dacă nu se implică cu toată seriozitatea în buna pregătire a Preşedinţiei Uniunii Europene pe care o va deţine România în 1 ianuarie 2019. (...) Erau lucruri care trebuiau făcute de Guvern şi care nu au fost făcute de Guvern. Dacă eu le arăt cartonaşul galben că nu şi-au făcut treaba, înseamnă că am rupt consensul naţional? Adică ce ar vrea? Să-i aplaud că sunt proşti? Că nu îşi fac treaba şi în loc să facă paşi înainte, fac paşi înapoi?', a declarat Orban într-o conferinţă de presă.

Critici la adresa Guvernului

Liderul PNL s-a aflat duminică în municipiul Mediaş, cu ocazia zilelor acestui oraş condus de primarul liberal Gheorghe Roman. Sâmbătă, la Deva, el a susţinut că Guvernul nu a făcut 'mai nimic' în ceea ce priveşte preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019.

Ca urmare a acestei declaraţii, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a făcut apel la PNL şi la preşedintele Klaus Iohannis 'să se asigure că Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene nu este politizată' şi că, pe viitor, se evită luări de poziţie publică de genul celei a liderului PNL, Ludovic Orban. 

În clipul de mai jos, puteți vedea ce spunea recent Victor Negrescu, într-un interviu pentru DC News, despre preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel