Orban, despre Kelemen Hunor, care ar dori să se adreseze Avocatului Poporului: Nu pot să-l opresc

Orban
Orban

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că nu-l poate opri pe preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care intenţionează să se adreseze Avocatului Poporului pentru a-i cere să atace la CCR Ordonanţa de urgenţă referitoare la modificarea sistemului electoral.

'Dacă are această intenţie, nu pot să-l opresc', a declarat Ludovic Orban. Întrebat cu ce alţi lideri politici va mai purta discuţii pe tema alegerilor anticipate, Orban a spus: 'Am zis că voi purta discuţii cu toţi liderii politici ca să le prezentăm planul nostru pentru anticipate'. Orban a precizat că deocamdată nu a luat legătura cu liderii PSD şi Pro România pe acest subiect.

Kelemen Hunor ia în calcul să sesizeze Avocatul Poporului

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat luni, după discuţiile purtate cu premierul la Palatul Victoria, că ia în calcul să se adreseze Avocatului Poporului pentru a-i cere să atace la CCR Ordonanţa de urgenţă referitoare la modificarea sistemului electoral. 'Astăzi am avut la ora 9,00 o întâlnire la Guvern cu domnul prim-ministru desemnat. Eu am încercat să-l conving să nu mai trimită OUG la Cameră, la Parlament, acea ordonanţă care schimbă sistemul electoral în mod mascat.' a spus Ludovic Orban.

'Şi am propus să încercăm să iniţiem un proiect de lege împreună cu toţi cei care credem că anticipatele sunt bine-venite, că pot fi organizate, un proiect de lege în care reducem termenul de 90 de zile şi mai reglementăm şi celelalte chestiuni, inclusiv pentru diaspora, dar nu cred că am reuşit să-l conving pe premier. Va trimite OUG la Parlament, la un moment dat, nu ştim când şi (...) va fi publicată în Monitorul Oficial', a spus liderul UDMR la Parlament, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel