Orban a revendicat o victorie așa de mare ”că poate fi văzută de la Bruxelles”. Efect invers

Alegeri Ungaria
Alegeri Ungaria

Partidul Fidesz (dreapta), al premierului în funcţie Viktor Orban, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar din Ungaria.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că reușita sa în alegerile de duminică trimite un mesaj nu numai către UE, ci și către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Duminică seară, prezent la „Dosar de Politician”, emisiune moderată la B1 TV de Silviu Mănăstire, Val Vâlcu a spus că o victorie a lui Orban, prin contrast, „ne pune într-o lumină favorabilă”. Are UE o „oaie neagră” pe care să dea vina la nevoie.

Viktor Orban a afirmat, în discursul de victorie de după alegerile de duminică, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi.

„Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internaţională, birocraţi de la Bruxelles, toţi banii şi instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei. Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a spus Orban, potrivit CNN.

„Am înregistrat o victorie uriaşă, atât de mare încât se vede chiar şi de pe Lună, iar de la Bruxelles cu siguranţă”, a mai zis acesta.

„Arătăm bine de tot, arătăm din ce în ce mai bine, poate că nu am arătat niciodată atât de bine ca în seara aceasta”, a mai spus el.

În ceea ce îl privește pe președintele Volodimir Zelenski, acesta l-a taxat de câteva ori pe Viktor Orban pentru atitudinea sa duplicitară. Într-un mesaj adresat pe data de 25 martie liderilor europeni, Volodimir Zelenski i-a transmis lui Orban să se decidă de partea cui este: „Ungaria... vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. (...) Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunici. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu mai e timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja!”

Citește și: ”Rețeaua Putin din Europa”. Gheorghe Falcă: Europa va duce până la capăt lupta economică, vom deveni independenți energetic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel