Opera „Carmen“, în varianta modernă, cu costume realizate de Botezatu

Cătălin Botezatu
Cătălin Botezatu

Pe 14 decembrie fanii operei, muzicii rock, dar şi a lumii mondene vor avea o surpriză de proporţii. Opera „Carmen“ va fi reinterpretată în forma „Carmen-Rock Version“, iar costumele vor fi create de designerul Cătălin Botezatu.

Una din cele mai cunoscute opere, „Carmen“, compusă de Georges Bizet va fi adaptată şi reorchestrată de compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu, alături de Concertino Accordion Band şi va fi interpretată de Corul şi Baletul Operei Române Craiova.

Are la bază un concept original gândit de Antoniu Zamfir, managerul Operei din Cariova. El va semna de asemnea şi regia, conform Agrepres.

Această transformare rock va fi completată de costumele create de designerul Cătălin Botezatu. Creatorul de modă a vorbit despre dificultăţile pe care le-a întâmpinat. Pentru el una dintre provocările cele mai mari în crearea costumelor a fost faptul că acestea trebuie să le dea libertate de mișcare interpreților.

"În anumite situații, am creat rochii haute couture, la care s-a muncit groaznic de mult", a adăugat Botezatu.

Potrivit lui Zamfir, Escamillo, toreadorul, este singurul personaj care își va păstra look-ul clasic. Rolurile Carmen și Escamillo vor fi interpretate de Ljubica Vranes, respectiv Ștefan Ignat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel