OMS, avertisment îngrijorător. ”Bate în RETRAGERE” dar este "departe de un scenariu optimist"

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment în contextul pandemiei de coronavirus.

Ddirectorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunțat, în timpul unei conferințe care a avut loc la Geneva, că situația este departe de a se desfășura conform unui scenariu optimist. Acesta a subliniat că, în Europa, pandemia de coronavirus ”bate în retragere”, dar la nivel global se înrăutățește, peste 100.000 de cazuri fiind confirmate în ultimele 9 zile.

”Cu toate că situaţia în Europa se ameliorează, în lume ea se înrăutățește. Peste 100.000 de cazuri noi au fost confirmate în 9 din ultimele 10 zile. Ieri (n.red. – duminică) mai mult de 136 de cazuri au fost raportate, fiind cele mai multe pentru o zi. Aproape 75 la sută din cele confirmate în ultima zi sunt din 10 țări, marea majoritate în Asia de Sud şi Americi. Multe din țările africane înregistrează creșteri ale cazurilor de coronavirus. Sunt raportate cazuri în noi zone geografice, deși cele mai multe țări din acele regiuni au mai puțin de 1.000 de cazuri confirmate. Vedem și creșteri ale numărului de cazuri și în unele regiuni din Europa și Asia”, a afirmat directorul Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit realitatea.net

Protestele, focar de infecție

Protestele din ultimele zile reprezintă un posibil focar din infecție, cu toate că directorul OMS a insistat asupra ideii că organizația pe care o conduce susține mișcările împotriva rasismului.

„Oamenii care iau parte la proteste de masă trebuie să ia măsuri de precauţie pentru a evita un nou val de contaminări cu coronavirusul SARS-CoV-2”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel