Olanda intră în lockdown de sărbători. Mark Rutte: Sunt într-o stare de spirit proastă, trebuie să intervenim acum

Olanda intră în lockdown de sărbători. Mark Rutte: Sunt într-o stare de spirit proastă, trebuie să intervenim acum  /  Sursă foto: Facebook Mark Rutte
Olanda intră în lockdown de sărbători. Mark Rutte: Sunt într-o stare de spirit proastă, trebuie să intervenim acum / Sursă foto: Facebook Mark Rutte

În încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron, Olanda va intra în lockdown de sărbători.

Olanda va intra în lockdown începând de duminică, pentru perioada sărbătorilor, în încercarea de a opri al cincilea val de COVID-19 şi răspândirea puternică a variantei Omicron a coronavirusului, a anunţat sâmbătă premierul Mark Rutte, potrivit AFP şi DPA.

"Sunt într-o stare de spirit proastă. Ca să rezum într-o propoziţie, Olanda va reveni la lockdown începând de mâine", a declarat Rutte într-o conferinţă de presă.

"Este inevitabil acest lucru din cauza celui de-al cincilea val şi în contextul în care Omicron se răspândeşte chiar mai repede decât ne-am temut. Trebuie să intervenim acum, ca măsură de precauţie", a adăugat prim-ministrul.

Începând de duminică, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, spaţiile culturale şi sportive, şcolile şi saloanele de coafură vor fi închise. Dispoziţia va rămâne în vigoare până la 14 ianuarie, cu excepţia şcolilor, care ar trebui să se redeschidă la 9 ianuarie.

Sunt scutite de interdicţie numai magazinele considerate esenţiale, cum ar fi supermarketurile şi farmaciile.

De asemenea, oamenii nu vor mai avea voie să primească acasă mai mult de doi musafiri în acelaşi timp, comparativ cu patru în prezent, cu excepţia zilei de Crăciun, 25 decembrie.

Şeful echipei de gestionare a pandemiei din Olanda, Jaap van Dissel, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că Omicron va depăşi Delta şi va deveni varianta dominantă în Olanda până la sfârşitul anului, potrivit Agerpres.

Slovacia recompensează vârstnicii care se vaccinează anti-COVID-19. 300 de euro pentru doza booster

Slovacii din categoria de vârstă 60 de ani şi peste vor primi o recompensă financiară dacă se vor vaccina împotriva COVID-19 sau vor primi doza booster, într-o ţară cu o rată de vaccinare de numai 46,5%, faţă de media europeană de 66,8%, informează Reuters şi agenţia slovacă TASR.

Parlamentul a aprobat joi propunerea guvernului, care intenţionase anterior să acorde vouchere în valoare de 500 de euro pentru hoteluri sau restaurante, însă în cele din urmă a optat pentru oferirea unei sume în bani, care va putea avea orice destinaţie.

În favoarea amendamentului au votat 97 din cei 138 de deputaţi prezenţi.

Conform versiunii aprobate, o recompensă financiară de 300 de euro le va fi acordată persoanelor de peste 60 de ani care se vor înscrie pentru doza booster până la sfârşitul anului şi vor primi vaccinul până la 15 ianuarie 2022.

Două sute de euro vor fi oferite celor cărora li s-a administrat doza a doua după 30 iunie sau care se înscriu pentru aceasta până la sfârşitul anului şi o vor primi până la 15 ianuarie 2022 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel