Slovacia recompensează vârstnicii care se vaccinează anti-COVID-19. 300 de euro pentru doza booster

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Având în vedere că rata de vaccinare este sub media europeană, Parlamentul Slovaciei a aprobat un ajutor financiar pentru vârstnicii care se imunizează.

Slovacii din categoria de vârstă 60 de ani şi peste vor primi o recompensă financiară dacă se vor vaccina împotriva COVID-19 sau vor primi doza booster, într-o ţară cu o rată de vaccinare de numai 46,5%, faţă de media europeană de 66,8%, informează Reuters şi agenţia slovacă TASR.

Parlamentul a aprobat joi propunerea guvernului, care intenţionase anterior să acorde vouchere în valoare de 500 de euro pentru hoteluri sau restaurante, însă în cele din urmă a optat pentru oferirea unei sume în bani, care va putea avea orice destinaţie.

În favoarea amendamentului au votat 97 din cei 138 de deputaţi prezenţi.

300 de euro pentru doza booster

Conform versiunii aprobate, o recompensă financiară de 300 de euro le va fi acordată persoanelor de peste 60 de ani care se vor înscrie pentru doza booster până la sfârşitul anului şi vor primi vaccinul până la 15 ianuarie 2022.

Două sute de euro vor fi oferite celor cărora li s-a administrat doza a doua după 30 iunie sau care se înscriu pentru aceasta până la sfârşitul anului şi o vor primi până la 15 ianuarie 2022.

În sfârşit, tot 200 de euro vor primi şi cei care s-au vaccinat cu prima doză după 25 noiembrie sau se înscriu pentru aceasta până la sfârşitul anului şi o vor primi până la 15 ianuarie 2022.

Recompensa financiară li se adresează exclusiv persoanelor care au împlinit 60 de ani.

Dintre acestea, numai 68% sunt vaccinate cu schema completă, a treia cea mai scăzută rată din UE - după Bulgaria şi România - şi mult sub media de 88% din UE.

Noi măsuri au fost impuse în Slovacia

Slovacia a fost lovită puternic de cel mai recent val epidemic, care a obligat-o să reintroducă măsuri de lockdown pe fondul aglomerării spitalelor. Miercuri, guvernul a prelungit până la 9 ianuarie aceste măsuri, dar a deschis magazinele pentru cei vaccinaţi.

Guvernul slovac luase în discuţie să facă obligatorie vaccinarea vârstnicilor, însă nu a ajuns la un acord.

În Slovacia, mulţi sunt sceptici faţă de vaccinurile împotriva COVID-19, iar politicieni din opoziţie, printre care fostul prim-ministru Robert Fico, le pun sub semnul întrebării, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel