O profesoară din SUA și-a pus elevii să jure loialitate steagului LGBT, nu drapelului național / VIDEO

O profesoară din SUA și-a pus elevii să jure loialitate steagului LGBT, nu drapelului național  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O profesoară din SUA și-a pus elevii să jure loialitate steagului LGBT, nu drapelului național / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O profesoară din California și-a pus elevii să jure loialitate față de steagul LGBT.

Într-un videoclip postat pe TikTok, o tânără profesoară de engleză la un liceu din California împărtășește modul în care le-a spus elevilor ei că nu trebuie să facă un jurământ tradițional de loialitate față de drapelul SUA dacă nu doresc și, potrivit ei, va fi mult mai bine dacă își vor încredința loialitatea steagului LGBT.

Kristin Pitzen, profesoară de engleză la liceul Back Bay din California, spune în videoclip că elevii ei vor face un angajament tradițional de credință față de steagul american, care este o parte standard a diferitelor zile școlare și ceremonii din școlile din întreaga țară. 

„Clasa mea a decis să stea în picioare, dar să nu spună jurământul de loialitate față de drapelul SUA. Și este în regulă ”, spune profesoara.

Ulterior, profesoara continuă spunând că a luat drapelul SUA din clasă, în timpul închiderii școlilor din cauza COVID-19, pentru că o făcea să se simtă inconfortabil. Ea susține că l-a împachetat și a uitat unde l-a pus.

„Dar copiii mi-au spus că este cam ciudat că stau în picioare și nu spun nimic. Și le-am spus că îl voi găsi, că lucrez la asta, bineînțeles ”, a spus Pitzen râzând, sugerând că nu intenționează să caute nimic.

„Între timp, îi spun unui copil că avem un steag în clasă căruia îi poate promite loialitate”, adaugă Pitzen, arătând către steagul LGBT.

Și-a decorat clasa pentru luna LGBT

Un alt videoclip a fost realizat de Pitzen cu ocazia așa-numitei luni a mândriei, lună care sărbătorește LGBT. În videoclip, ea poartă ochelari curcubeu, cercei și arată cum a decorat întreaga clasă pentru ocazie. Apoi, ea a afișat steagul LGBT în clasa ei.

Un purtător de cuvânt al districtului școlar Newport Mesa a lansat o declarație către Fox News, în care scrie: „Suntem conștienți de acest incident și investigăm. Deși nu discutăm aspecte legate de angajați, vă putem spune că a arăta respect și onoare pentru steagul națiunii noastre este o valoare pe care o insuflăm studenților noștri și o așteptare a angajaților noștri. Luăm astfel de probleme în serios și vom lua măsuri pentru a le aborda”, a precizat acesta.

Promitând loialitate față de steagul SUA, americanii și-au arătat în mod tradițional loialitatea față de țara lor. Forma de jurământ folosită până în prezent a fost propusă de Francis Bellamy în 1892 și aprobată formal de Congres în 1942. Angajamentul este făcut la multe evenimente publice, recitate de elevi și profesori din școlile primare și secundare, printre altele. Cei care recită jurământul își așează de obicei mâna dreaptă la inimă, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel