Urmărește emisiunea live


O ONG-istă repetă scena pentru care a fost condamnat Dragnea. Autodenunț în direct?

O ONG-istă a afirmat, la Realitatea TV, că a organizat o petrecere unde accesul se va face doar în baza dovezii de vot la alegerile parlamentare de duminică. Amintim că Liviu Dragnea a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare tocmai pentru că a avut această intenție la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. 

Elena Calistru, președinte Funky Citizens, a fost invitată, vineri, la Realitatea TV. Ea a precizat că ONG-ul condus de ea este apolitic și are rolul de a mijloci relația cetățean-instituții publice. ”Și-i invităm să fie mai activi, să se implice în fiecare zi dacă se poate, nu doar o dată la 4-5 ani, când sunt alegeri”, a spus Calistru. Funky Citizens și alte ONG-uri vor avea observatori independenți în secțiile de votare, duminică. 

[citeste si]

Președinta Funky Citizens, Elena Calistru, a făcut o afirmație neașteptată, vineri seară, la Realitatea TV, unde a spus că: ”Feed-ul meu de Facebook e plin de îndemnuri la vot. Din păcate, a fost mai plin ca niciodată de foarte multe perdele de fum, informații false, informații destul de jignitoare la adresa unor categorii de oameni sau a unor persoane în mod specific. Sunt mai puțin personalizate aceste alegeri, dar cred că 90% dintre oamenii din feed-ul meu, cel puțin, sunt interesați de acest subiect. Nu știu dacă asta îi va face să meargă să voteze, noi avem inclusiv un party duminică seara, la care se intră numai pe bază de buletin cu ștampila ”Votat”, există nenumărate inițiative de genul acesta, acolo avem deja o mie de oameni interesați de event. Cumva, există multe comunități online care se `translatează` și-n acțiuni offline”. 

(w670)

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă asemănătoare: cu sprijinul unor ONG-uri a vrut să organizeze o tombolă cu premii și petreceri unde accesul să fie făcut doar în baza buletinului cu ”Votat” pe spate. 

Liviu Dragnea a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din iulie 2012, ”a uzat de influența și autoritatea sa pentru a obține foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite (...) şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Tombolă cu premii 

În motivarea ÎCCJ stă o adresă a lui Liviu Dragnea către Organizația Județeană PSD în care se precizează că o prezență de 60% la vot este obiectivul major. Adresa preciza: ”În acest scop, folosind toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziţie, vă solicit: organizarea în fiecare localitate, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale, a unei tombole cu premii la care vor participa alegătorii care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie 2012. Vă recomandăm ca premiile oferite să nu fie mari ca valoare, dar în număr cât mai mare. ATENŢIE: Participarea la tombolă nu va fi condiţionată de opţiunea alegătorilor cu privire la votul de la referendum, ci numai de participarea lor. Tombola va fi una singură la nivel de judeţ, cu un singur model de talon de participare dar cu premii specifice pentru fiecare localitate. Taloanele de participare vor fi distribuite în fiecare localitate prin intermediul propriilor reprezentanţi! Stabilirea câştigătorilor tombolei se va face la nivelul fiecărei localităţi, în urma extragerii din taloanele completate de alegătorii din localitatea respectivă. (...) 

Intrarea cu buletinul

Organizarea de evenimente în ziua votului, unde accesul va fi condiţionat de dovada participării la vot (timbrul de pe cartea de identitate) de genul: Intrare liberă la ştrand/club etc. Un post local/regional/naţional de radio sau TV organizează în toate municipiile mari un „Summer party" pentru cei care au votat. Organizarea în apropierea unor secţii de votare a unor spectacole sau locuri de joacă (evenimente cu clowni, baloane, zâne, biciclete etc.) pentru copiii ai căror însoţitori fac dovada participării la vot. Având în vedere temperaturile ridicate din ziua votului şi pentru evitarea unor eventuale incidente neplăcute cauzate de aglomeraţia din faţa secţiilor de votare, vă propunem amenajarea, cu sprijinul unor O.N.G.-uri şi în colaborare cu administraţia publică locală, a unor corturi unde se va oferi apă rece pentru alegătorii care se prezintă la vot”, mai scria Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel