O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește azi în țară

Foto Pexels
Foto Pexels

O nouă tranșă de 303.030 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech sosește azi în țară.

Vaccinurile vor sosi pe cale aeriană, pe aeroportul din Otopeni. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino”.

Până la acest moment, România a recepționat 12.556.889 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 7.936.721 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației, transmite Mediafax.

Excepţiile de la obligativitatea purtării măștii de protecție, decise azi

Autoritățile decid azi care sunt locurile în care masca de protecție nu este obligatorie, chiar dacă incidenţa depășește 6 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Masca a devenit obligatorie în localitățile unde incidența cazurilor depășește pragul de 6 la mie, însă urmează să fie anunțate anumite excepții.

Șeful DSU, Raed Arafat, spunea că masca în aer liber este obligatorie acolo unde rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, însă anumite activități vor fi exceptate: „Veți vedea când se emite ordinul ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne, în ziua de luni, care va stabili și excepțiile unde nu se poartă”.

Arafat dădea ca exemplu activitățile sportive în parcuri: „acolo nu se va purta, dar în zonele care sunt aglomerate, unde există risc de infecție, se va purta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel