O grupare locală a cartelului mexican Jalisco Noua Generaţie a fost destructurată în statul Oklahoma

[] []

15 mai 2019 / 11:03
Salveaza PDF Comentarii

Autorităţile americane au destructurat o grupare a cartelului mexican Jalisco Noua Generaţie care acţiona în statul sudic Oklahoma, 29 de persoane fiind inculpate, transmite EFE.

Liderul grupării din Oklahoma a fost identificat ca fiind Stille Giovanni Gutiérrez Vivanco, de 34 de ani, despre care se presupune că opera din Mexic, potrivit Departamentului de Justiţie.

Gruparea acţiona în oraşul Tulsa cel puţin din noiembrie 2017 şi primea săptămânal de la cartelul Jalisco Noua Generaţie circa 2 kg de heroină, cantitate ce era apoi prelucrată şi distribuită în Statele Unite.

În Tulsa, Gutiérrez Vivanco avea mai mulţi oameni de încredere originari din Mexic, dar care trăiau în Oklahoma, aceştia având sarcina de a transporta drogurile din Mexic în SUA, de a le distribui în ţară şi a transfera câştigurile către cartel.

Într-o conferinţă de presă la Tulsa, procurorul federal Trent Shores a explicat felul cum funcţiona gruparea, arătând că ierarhia clară din organizaţie a permis conducerea acesteia din Mexic şi derularea acţiunilor sale pe străzile şi în cartierele din localitatea americană.

În aceeaşi conferinţă de presă s-a anunţat că din cei 29 de inculpaţi în acest dosar, 24 au fost deja arestaţi.

Autorităţile mexicane consideră cartelul Jalisco Noua Generaţie, condus de Nemesio Oseguera Cervantes, cunoscut ca 'El Mencho', drept cea mai mare organizaţie criminală din ţară, mai puternică decât cartelul Sinaloa, slăbit după căderea liderului său, Joaquín 'El Chapo' Guzmán.

Guvernul american oferă 10 milioane de dolari pentru prinderea lui 'El Mencho'. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26