Noi RESTRICȚII în Marea Britanie. Boris Johnson: Îmi RUPE INIMA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat miercuri că noi restricții vor fi luate în Marea Britanie, din cauza COVID-19. El nu este convins că acestea ar putea fi ridicate până de Crăciun. 

Ca o primă măsură, Boris Johnson a făcut apel să fie limitat contactul social cât de mult se poate și a confirmat că vor fi interzise adunările cu mai mult de șase persoane.  

Întrebat de reporterul Sky News dacă în lipsa unui regim masiv de testare, oamenii ar trebui să accepte să aibă adunări de maximum șase persoane de Crăciun, premierul a răspuns că este prea devreme să o spună. El și-a exprimat speranța că noile restricții vor reduce rata de infectare. 

”Îmi rupe inima să reintroduc restricțiile” a susținut Boris Johnson, avertizând: ”Interdicțiile vor fi stabilite prin lege și vor fi aplicate de poliție - oricine încalcă regulile va risca să fie amendat și chiar arestat”.

Restricțiile se aplică atât la interior, cât și la exterior, incluzând case private, parcuri, pub-uri și restaurante. Nunțile, înmormântările și sporturile de echipă organizate vor fi scutite de la limita de maximum 6 persoane. Johnson a afirmat că aceste reguli sunt necesare pentru a evita un nou blocaj național și-și exprimă convingerea că testarea în masă e rețeta pentru revenirea la viața normală. 

Printre noile restricții care se aplică se numără:

- revine măsura ca restaurantele și barurile să solicite datele clienților care vor fi păstrate pentru 21 de zile ca, în cazul în care apare un caz COVID-19 printre aceștia, ancheta epidemiologică să fie făcută rapid. 

- se întăresc forțele de ordine, pe străzi și-n centrele orașelor, pentru a se asigura distanțarea fizică, dar și la punctele de intrare în țară, pentru o mai bună urmărire a persoanelor care trebuie să stea în carantină. 

Guvernul se pare că dorește să ajungă la 500.000 de teste efectuate pe zi. În ultima perioadă, în Anglia s-a remarcat o creștere bruscă a infectărilor în grupele de vârstă 20-29 și 30-39.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel