Nicuşor Dan: Cioloş o să aibă grijă ca un astfel de personaj să nu fie ministru

Nicuşor Dan a spus că formaţiunea sa se va opune intrării în Guvern a unor persoane asupra cărora ar putea plana suspiciuni de alocare discreţionară a unor fonduri.

Întrebat, luni seara, la Realitatea TV, la "Jocuri de putere" dacă USR va impune un veto în cazul unor astfel de persoane, el a răspuns 'fără îndoială'.

'Nu o să o spunem public, o să i-o spunem lui Dacian Cioloş şi Dacian Cioloş o să aibă grijă ca un astfel de personaj să nu fie ministru. (...) În al doilea rând, o condiţie cu care noi intrăm la guvernare este ca în termen de şase luni - un an, pe care o să îl negociem şi o să îl impunem în programul de guvernare care va fi votat în Parlament: să avem o verificare sistematică a tot ce înseamnă achiziţie publică în România. (...) În felul acesta putem să stopăm un furt din banul public, la achiziţiile publice, cam de 4-5 miliarde de euro pe an', a spus el.

Nicuşor Dan a adăugat că USR doreşte ca mecanismul prin care se alocă banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice către oraşe şi comune să fie flexibil, dar 'bazat pe reguli şi criterii, aşa cum este alocarea fondurilor europene'.

El a reiterat că USR nu va face alianţe cu partidele care îl susţin pe Dacian Cioloş, în schimb va negocia exclusiv cu acesta legat de programul de guvernare. 'Nu vom cere miniştri sau secretari de stat. Vom avea un cuvânt de spus în ce priveşte toţi miniştrii care vor forma acest guvern şi vom avea o presiune pozitivă pe guvern pentru ca lucrurile la care s-a angajat să se întâmple, şi derapaje - care, evident că vor exista - să fie sancţionate imediat', a precizat liderul USR. El a adăugat că pentru USR ar fi fost mai uşor să se afle în opoziţie, pentru a-şi consolida structurile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel