Nicolae Ciucă ar fi dorit premier de Klaus Iohannis

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Surse liberale citate de Antena 3 au anunţat miercuri seară că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis lui Florin Cîţu şi prim-vicepreşedinţilor PNL că îl va nominaliza pe Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării, pentru a forma noul Guvern. 

De altfel, miercuri seară şi secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat că liberalii vor avea Birou Politic Naţional joi dimineaţă şi că "orice este posibil", când a fost întrebat dacă PNL îl va nominaliza pe Florin Cîţu pentru postul de premier sau dacă se va merge pe altă variantă. 

"La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineaţă la ora 10,00 deja am convocat o şedinţă a Biroului Permanent Naţional - este un organism din care fac parte toţi preşedinţii de organizaţii ai PNL - şi vom decide în consecinţă. La acest moment nu există o altă decizie a PNL", a declarat Vîlceanu, miercuri, la Digi 24. 

Alianţă PSD-PNL pentru un Guvern? 

Surse politice afirmă că cele două partide ar putea bate palma, dacă s-ar găsi un premier care să corespundă electoratului ambelor partide. Asta şi pentru că PSD a anunţat în mai multe rânduri că nu va vota un premier PNL, cu atât mai puţin pe Florin Cîţu. Tocmai de aceea, ar fi preferat un independent pentru postul de premier. 

În acest context, USR ar fi exclus din coaliţia de guvernare, afirmă sursele Antena3. 

Cioloş, declaraţie prin care îl exclude pe Cîţu 

"O spun și o repet. Suntem oricând dispuși la dialog cu PNL. Dar dacă cineva își închipuie că noi ne vom așeza la masă cu Florin Cîțu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD și AUR fie nu știe ce vorbește, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni. Este rușinos de jos punctul unde s-a ajuns și, deși noi sperăm că oamenii echilibrați vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice", a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

VEZI ŞI Conflictul dintre PNL şi USR escaladează. Cioloş, mesaj prin care îl exclude pe Cîţu

Guvernul Cioloș nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. Pentru au votat doar 88 de parlamentari. Pentru învestire era nevoie de minimum 234 de voturi.

Administrația Prezidențială a anunțat programul consultărilor pe care le va avea președintele Klaus Iohannis cu partidele pentru propunerea unui nou premier. 

Consultări cu partidele și formațiunile politice parlamentare:

11:00 - Consultări cu Partidul Național Liberal (PNL)

11:30 - Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD)

12:00 - Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR)

12:30 - Consultări cu Uniunea Salvați România (USR)

13:00 - Consultări cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

13:30 - Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel