NATO ia în calcul desfăşurarea de trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic

NATO ia în calcul desfăşurarea de trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic / Foto Pexels
NATO ia în calcul desfăşurarea de trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic / Foto Pexels

NATO ia în considerare desfăşurarea unor trupe în Slovacia şi în alte ţări din flancul estic, ca răspuns la concentrarea militară rusă în apropiere de Ucraina, a declarat joi ministrul de externe slovac Ivan Korcok, transmit Reuters şi TASR.

Potrivit website-ului aktuality.sk, Korcok a afirmat că deocamdată nu a fost luată o decizie, că situaţia evoluează şi că guvernul de la Bratislava încă nu a adoptat o poziţie pe acest subiect, potrivit Agerpres.

Postul de televiziune britanic Sky News relatase că NATO ar putea trimite 1.000 de militari în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia.

La rândul său, Regatul Unit ia în considerare trimiterea câtorva sute de militari suplimentari în Europa de Est, dorind să facă acest lucru înainte de o eventuală invadare a Ucrainei de către forţe ruse.

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea. 

 

Citește și: Rusia susţine că SUA nu au luat în considerare cerinţele sale de securitate

Kremlinul a transmis joi că Washingtonul nu a luat în considerare cerinţele sale de securitate, la o zi după răspunsul SUA la solicitările Rusiei, aflate în centrul crizei dintre Moscova şi Occident în legătură cu Ucraina şi cu NATO, relatează AFP. 

'Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luat în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare', a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că Moscova 'nu se va grăbi' să răspundă pentru moment.

'Nu vom întârzia cu reacţia (...), dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum', a explicat Peskov. La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la 'principala' revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina.

'Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală'

'Nu există un răspuns pozitiv la chestiunea principală' în documentele primite de Moscova din partea Washingtonului, a spus ministrul de externe rus, citat într-un comunicat de presă. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel