Motostivuitor. Cine e Graţiela Drăghici. Scandalul în care a fost implicată

Șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Graţiela Drăghici, a devenit cunoscută marelui public după ce a masacrat limba română, afirmând, printre altele: "De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?".

Puțini știu însă cine este, de fapt, această persoană. În perioada 2013-2014, Grațiela Drăghici a fost director general al Institutului Cantacuzino. A fost perioada în care institutul și-a pierdut licența de a mai produce vaccinuri. Amintim că experţii OMS au făcut verificări la Institutul Cantacuzino după ce a produs 400.000 de doze de vaccin antigripal, însă acestea nu au putut fi folosite, întrucât rezultatele testelor au indicat o concentraţie foarte mare de endotoxine, care ar putea să producă la administrare reacţii adverse, precum febră sau şoc anafilactic.

Graţiela Drăghici este căsătorită cu generalul Vasile Drăghici, fost adjunct al Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, ORNISS. Numele acestuia a fost vehiculat și în scandalul închisorilor CIA de la București.

Femeie-motostivuitor

Președinta Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Grațiela Drăghici, a declarat, la Știrile Pro TV, că fiecare companie va decide dacă va angaja sau nu un expert, întrebându-se de ce femeile nu pot fi "motostivuitor" sau bărbații "om de serviciu".

Declarația vine după ce premierul Dancila a anunțat că firmele cu peste 50 de angajați vor fi obligate să angajeze un expert în egalitatea de șanse.

[citeste si]

"Legea este foarte clară. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puține. De ce un bărbat nu poate fi om de serviciu?", a declarat Grațiela Drăghici pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel