Ministrul Turismului vrea suspendarea site-urilor unor agenții de turism

Site-urile agenţiilor de turism online care nu sunt licenţiate şi ale celor care pun în vânzare unităţi de cazare care nu sunt clasificate vor fi suspendate, a anunţat, marţi seară, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. 

"Avem o discuţie foarte avansată cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în aşa fel încât vreau să îi anunţ pe toţi cei care deţin site-uri şi pun în vânzare unităţi de cazare care nu sunt clasificate că le vom suspenda site-urile. ANPC are dreptul de a suspenda site-ul. Acelaşi lucru se va aplica în cazul agenţiilor online, pentru că sunt agenţii de apartament, dar merg în sistem online şi trebuie să fie licenţiate. Nu sunt licenţiate, li se va suspenda site-ul. Deci, toată lumea să vină să se licenţieze, să îşi ia acreditările, pentru a nu avea discuţii despre fraudă fiscală", a declarat ministrul, într-o emisiune la Antena 3. 

De asemenea, Dobre a afirmat că până la sfârşitul anului trebuie finalizată Legea privind garantarea pachetelor turistice, deoarece România se află în pre-infringement în acest moment. 

Legea, până la 1 septembrie 

Potrivit şefului de la Turism, această lege ar putea să apară până la 1 septembrie, astfel încât cetăţeanul care cumpără servicii turistice de la o agenţie să fie protejat şi să îşi poată recupera banii, în cazul în care agenţia respectivă intră în insolvenţă. 

"Avem în discuţie şi trebuie să rezolvăm până la sfârşitul anului Legea privind garantarea pachetelor turistice pentru că suntem în pre-infringement în acest moment. Deocamdată sunt pe un trend pozitiv, am dat nişte răspunsuri la Comisia Europeană, sper să fie de acord şi să ne mai aştepte. Eu cred că până la 1 septembrie rezolvăm această problemă - pe noi ne interesează ca cetăţeanul să fie protejat şi să nu mai aibă parte de surprize, pentru că nu vreau să discutăm despre o lege care să rezolve garantarea doar pentru insolvenţă şi faliment, ci trebuie să ne gândim chiar până la momentul de insolvabilitate, deci mult mai mult decât insolvenţă şi faliment", a explicat ministrul. 

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, prezent în studio, a dat asigurări că, după apariţia acestei legi, banii românilor daţi unei agenţii de turism pentru vacanţe vor fi în siguranţă, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel