Mișcare-importantă pentru turismul românesc. Reacție de la Bruxelles

În urma anunțului făcut de Ministrul Turismului, Mircea Dobre, de a începe luni demersurile pentru reducerea TVA-ului pentru agențiile de turism la 9%, eurodeputata PSD Claudia Țapardel laudă inițiativa autorităților române.

Țapardel, membră în Comisia pentru Transport și Turism, dar și Co-președinte a Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului din Parlamentul European, susține că reducerea TVA-ului este o măsură care se înscrie în tendințele de la nivel european și care poate face din turismul românesc o poveste de succes în regiune.

„Reducerea TVA-ului la 9% pentru agențiile de turism din România este o măsura pe care o așteptam de foarte mult timp și care, pe termen lung, va avea multe beneficii pentru turismul din țară. Un prim efect la care ne așteptăm este reducerea prețurilor la ofertele turistice, ceea ce pe de o parte va atrage mai mulți turiști străini, iar pe de alta, va permite și mai multor români să-și facă vacanțele și concediile în propria țară. Totodată, odată cu creșterea numărului de turiști - și implicit a veniturilor încasate, putem vorbi de mai multe investiții în conservarea elementelor de patrimoniu cultural și natural, dar și de posibilitatea de a angaja mai mulți oameni în industria ospitalieră." a explicat eurodeputata.

Dincolo de măsurile pentru reducerea fiscalității din domeniu, Claudia Țapardel - care este și unul dintre inițiatorii ideii de a avea un Minister al Turismului - remarcă faptul că guvernul de la București face pași importanți pentru sprijinirea firmelor și instituțiilor care reprezintă turismul din România.

„Lucrurile încep să se miște cu adevărat în turismul românesc. După o perioadă în care nu s-a întâmplat mai nimic, iar obiectivele noastre de patrimoniu natural și cultural, precum și industriile aferente au avut de suferit, avem acum ocazia să dezvoltăm cu adevărat acest sector. În primul rând, faptul că avem acum un minister și un ministru în persoana lui Mircea Dobre, ne va permite să ne concentrăm pe elaborarea primei strategii naționale pentru acest sector. În acest sens, în ultimele săptămâni am avut mai multe discuții cu domnul Dobre, inclusiv la Madrid cu Organizația Mondială a Turismului și reprezentanți ai instituțiilor de la Bruxelles, și pot spune că România își trasează rapid o serie de priorități pentru care are deja sprijin internațional", a mai zis Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel