PROPUNERE în turism. Scăderea TVA

Ministrul Turismului speră la ieftinirea vacanţelor şi va propune luni scăderea TVA la 9%.
 
 
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat vineri, la Sibiu, că speră la ieftinirea vacanţelor şi în acest sens va propune luni, Ministerului de Finanţe, reducerea TVA la 9%. 

El a adăugat că pentru reducerea TVA este nevoie şi de aprobarea Comisiei Europene. 

„Luni înaintez documentaţia la Ministerul de Finanţe. Deci noi, Ministerul Turismului, vom face propunerea către Ministerul de Finanţe. Am avut o discuţie principială cu dânşii. Ne-au spus că trebuie înaintată o documentaţie către Comisia Europeană, apoi trebuie să aşteptăm răspunsul acestora. După cum ştiţi, în acea directivă, travel agency nu sunt introduse, deci nu pot avea o cotă diferenţiată la TVA. Noi putem, pentru că avem două cote diferenţiate la TVA, de 5% la construcţii, respectiv de 9% la alte produse, respectiv de 19%”, a precizat ministrul Turismului, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Mircea Titus Dobre a spus că „nu ştie exact” de când TVA-ul va fi de 9 la sută în turism. 

Întrebat de către jurnalişti dacă reducerea TVA va duce la ieftinirea vacanţelor, ministrul Turismului a răspuns că „speră că da”. 

„Eu sper că da. Fiecare trebuie să aibă în ofertă preţul plus TVA. Nu trebuie să introducă TVA-ul în preţul respectiv când face oferta”, a spus Mircea Titus Dobre. 

Ministrul Turismului este prezent vineri, la Sibiu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel